Zuzana Vajayová Rôzne

Obnovu námestia pod kaštieľom chcú stihnúť do Dní sv. Huberta

Do celoslovenských osláv poľovníkov Dní sv. Huberta, ktoré sa konajú v septembri, chcú v obci Svätý Anton v okrese Banská Štiavnica stihnúť obnovu svojho námestia pod známym barokovo-klasicistickým kaštieľom.

Samospráva získala na projekt jeho revitalizácie ešte vlani nenávratný príspevok z eurofondov približne 529.000 eur.

Podľa starostu Jozefa Baranyaia v rámci projektu sa od leta 2010 realizuje výstavba časti chodníka v súbehu s hlavnou cestou a lávkou cez potok, drobná architektúra ako sú lavičky, odpadkové koše, studňa, oporné múriky a autobusové zastávky. Rekonštrukciou prechádza aj parkovisko pod kaštieľom.

Okrem toho starosťou hlavy obce bude tento rok aj dokončenie projektovej dokumentácie na novú kanalizáciu. Na výstavbu potrubia o dĺžke viac ako osem kilometrov potrebujú asi 5,5 až 6 miliónov eur. O ne chcú požiadať na jeseň Envirofond.

Ďalšou pripravovanou investičnou akciou je obnova kultúrneho domu, ktorý doteraz slúžil na činnosť dedinských spolkov a združení, ako aj na usporadúvanie spoločenských udalostí a osláv.

Poslednú veľkú investíciu zrealizovala svätoantonská samospráva v roku 2008. Nový obecný úrad ju vyšiel na vtedajších asi 4,5 milióna Sk.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM