Denis Makovini Rôzne Rôzne

Očami mladých Zvolenčanov: Názory tínedžerov na mesto pod Pustým hradom sa rozchádzajú

Aké pozitíva či negatíva vidia mladí ľudia vo fungovaní Zvolena a jeho službách? Cítia študenti dostatočný priestor pre zábavu? Prečítajte si, čo si o kráľovskom meste myslia násťroční.

Ilustračný obrázok k článku Očami mladých Zvolenčanov: Názory tínedžerov na mesto pod Pustým hradom sa rozchádzajú
Zdroj: TASR

Názorov na Zvolen sme už počuli mnoho. Ale ako vidia naše mesto tínedžeri, ktorí tu žijú či študujú? Zisťovali sme priamo medzi nimi. Naša otázka znela jasne: Ako vnímaš Zvolen očami tvojej mladej generácie a čo by si prípadne zmenil/a?

  • Dominika (18) – študentka bystrickej strednej školy, ktorá býva na internáte vo Zvolene tretí rok:

Je to mesto s pekným moderným námestím, na ktorom sa mi páči, že obsahuje stromy a park. To sa dnes nevidí tak ľahko. Celkovo má Zvolen mnoho zelene, ktorú cítiť v čerstvom vzduchu. Páči sa mi aj zámok a Pustý hrad, na ktorý je dobrá turistická cesta a potom zhora super výhľad.

Nepáči sa mi však, že sú cesty miestami rozbité a sem – tam majú poriadne jamy. Určite by som nešla dobrovoľne do zvolenskej nemocnice, pretože prístup doktorov k pacientom sa mi vôbec nepáči. Určite je na Zvolene čo zlepšovať, ale v konečnom dôsledku mi mesto učarovalo. Veľkým plus sú miestne služby na dosť vysokej úrovni a to hlavne, čo sa týka kaviarní, keďže sú všade.

  • Lucia (18) – stredoškoláčka bývajúca v Kováčovej, narodená vo Zvolene:

Zvolen vnímam ako mesto s kultúrnymi možnosťami, ale aj zaujímavou históriou. Určite, výhodou sú športové možnosti pre mladých ľudí – hokej či futbal. Turistika má v našom meste tiež svoje miesto – najväčšími atrakciami sú určite Pustý hrad a Zvolenský zámok.

Za ďalšie pozitívum považujem rozprúdenie kultúrneho života v podaní akcií na námestí ako Zvolenské korzo alebo, už o pár dní, stavanie mája. Medzi negatíva by som zaradila… asi nič. Neviem o ničom, čo by mi príliš prekážalo. Môžem skonštatovať, že teraz je to fajn, ale pár parkovacích miest naviac by nezaškodilo. Hlavne na sídliskách.

  • Timea (19) – študentka Súkromnej strednej umeleckej školy Zvolen, obyvateľka sídliska Západ:

Mesto Zvolen je krásne svojim námestím a prostredím. Je to jedno z najstarších miest na Slovensku a má svoju bohatú históriu, na ktorú som hrdá. Ja Zvolen vnímam veľmi pozitívne, pretože to je moje rodné mesto – miesto, kde som vyrastala. Netvrdím, že Zvolen je bez chýb, ale aké mesto nie je?

  • Peter (18) – študent súkromnej strednej umeleckej školy Zvolen, obyvateľ Zvolena-Západ:

Zvolen má čo do seba, i keď si myslím, že medzi najväčšie nedostatky patrí príliš málo priestoru pre študentov – napríklad miesta, kde tráviť voľný čas. Nemáme sa kde baviť a je tu málo nočných klubov. V piatok tu mladý človek ani nemá čo robiť. A to je naozaj smutné. Akoby povedali mnohí mladí: „Zdochol tu pes.“

  • Simona (19) – študentka Gymnázia Ľudovíta Štúra, obyvateľka Zvolena-mesto:

Ako rodená Zvolenčanka si toto mesto zaslúžilo v mojom srdci výnimočné miesto. Je to mesto s mnohými možnosťami pre mladú generáciu, ale aj pre starších. Vo Zvolene sa mi páči, a aj to veľmi podporujem, že sa tu organizujú rôzne kultúrne, športové a turistické podujatia. Za spomenutie určite stojí výstup na Pustý hrad s rozličnými možnosťami zábavy, ale aj učenie sa nových informácií z histórie. Za mínus považujem nedostatok cyklistických chodníkov. Vo všeobecnosti vnímam Zvolen pozitívne.

Čítajte tiež:

FOTO: Keď Zvolenčania spoja sily. Pri veľkom upratovaní pomáhali škôlkári aj rybári

Zvolen rozkvitol a hýri farbami. Zavítali sme na jednu z najkrajších ulíc v meste! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM