Stanislav Černák Samospráva

Odštartovala petíciu: Poslankyňa Balkovičová zbiera podpisy, aby mohla kandidovať za primátorku Zvolena

Prvé kroky smerom k blížiacim sa komunálnym voľbám začala robiť aj súčasná mestská poslankyňa Lenka Balkovičová. Na Zvolenskom zámku oficiálne odštartovala petičnú akciu, aby mohla kandidovať za primátorku Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Odštartovala petíciu: Poslankyňa Balkovičová zbiera podpisy, aby mohla kandidovať za primátorku Zvolena
Foto: Stanislav Černák

Dlhoročná poslankyňa mestského zastupiteľstva Lenka Balkovičová sa rozhodla kandidovať na primátorku Zvolena v nadchádzajúcich komunálnych voľbách. Pre náš portál to potvrdila už dávnejšie.

Podpora známych osobností

Nato však treba postupné kroky, keďže sa Lenka Balkovičová rozhodla kandidovať ako nezávislá. Na nádvorí Zvolenského zámku sa spolu s ňou zišli aj osobnosti spoločenského a kultúrneho života, ktorí jej vyjadrili svoju podporu.

Medzi osobnosťami sa objavili napríklad známy zvolenský herec Radoslav Kuric, úspešný hokejový tréner Peter Mikula, námestník riaditeľa zvolenskej nemocnice Peter Časnocha, alebo známy zvolenský lesník Vladimír Medúz. Aspoň na diaľku vyjadrila svoju podporu Lenke Balkovičovej aj dvojnásobná olympijská víťazka Elena Kaliská.

Zvolen zaspal

Aby mohla Balkovičová kandidovať ako nezávislá občianska kandidátka musí však najprv nazbierať minimálne 400 podpisov v petícii. „Každodenná podpora môjho okolia ma presviedča o tom, že tu vo Zvolene je chuť na zmenu, na oživenie. Zdá sa, že Zvolen trochu zaspal a ľudia, ktorí to tu vedú, sú už unavení a trochu vyhorení. Zvolen treba zobudiť, prebrať a znovu nakopnúť,“ reagovala Balkovičová.

Ako hovorí, chce ísť medzi ľudí do ulíc a pýtať sa ich, čo ich trápi, aký chcú mať Zvolen do budúcnosti. „Chcem našich ľudí požiadať o podporu a zistiť, či je ochota podporiť moju kandidatúru,“ dodala.

Matku dvoch dospelých detí a znalkyňu z odboru Ekonómia a manažment, ktorá spolupracuje pri odhaľovaní hospodárskej trestnej činnosti, podporili okrem známejších osobností aj seniori, študenti, mladé mamičky, zdravotne postihnutí a ďalší, ktorí prišli na zámok.

Pre Zvolen 24 prezradila Lenka Balkovičová aj hlavné dôvody svojej kandidatúry!

Zdroj: Zvolen 24/tasr

Lenka Balkovičová odštartovala petíciu za svoju kandidatúru na primátorku
15
Galéria
Foto: Stanislav Černák
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM