Správy

Odzvonilo stíhačkám Mig-29 na Sliači? Otázny je aj osud ruských technikov na letisku

Definitívna dohoda podľa slov ministra obrany ešte nie je, ale vzdušný priestor SR by mal byť po ukončení prevádzky stíhačiek Mig-29 chránený „geograficky blízkym spojencom“.

Ilustračný obrázok k článku Odzvonilo stíhačkám Mig-29 na Sliači? Otázny je aj osud ruských technikov na letisku
Zdroj: TASR/Martin Palkovič

Slovensko rokuje o ukončení prevádzky ruských stíhačiek Mig-29 na Sliači a poslaní ruských technikov späť do vlasti. Vyhlásil to v sobotu minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) po rokovaní vlády s tým, že vzdušný priestor SR by mohol byť chránený geograficky blízkym spojencom.

„Prebiehajú konkrétne rokovania, aby sme veľmi rýchlo ukončili prevádzku migov na Sliači, a technikov, ktorí tam sú, poslali naspäť do Ruska,“ povedal minister s tým, že debaty sú vo finálnej fáze. Definitívna dohoda podľa jeho slov ešte nie je, ale vzdušný priestor SR by mal byť po ukončení prevádzky stíhačiek Mig-29 chránený „geograficky blízkym spojencom“.

S kým Slovensko rokuje, nechcel Naď bližšie špecifikovať. „Uvedomujeme si však, že prítomnosť ruských technikov a závislosť SR od ruskej vojenskej techniky sú neprijateľné. Musíme realizovať rýchle opatrenia,“ vyhlásil.

Zábery z Ukrajiny si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Vojna na Ukrajine 3. deň: Pod paľbou a na úteku
26
Galéria
Zdroj: Twitter.com/Dmytro Kuleba
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM