Marcel Páleš Samospráva

Okrsok na mestskom úrade má v zozname až 1600 voličov: Medzi nimi sú aj bezdomovci

V rámci mesta zriadený volebný okrsok č.5 pre voľby do vyšších územných celkov zozname tých, ktorí sú trvale bez strechy nad hlavou. Dopoludnia chodili voliť prevažne dôchodcovia.

Ilustračný obrázok k článku Okrsok na mestskom úrade má v zozname až 1600 voličov: Medzi nimi sú aj bezdomovci
Zdroj: TASR

V prevažnej miere dôchodcovia prichádzali dnes dopoludnia do budovy Mestského úradu vo Zvolene na Námestí Slobody, kde je v rámci mesta zriadený volebný okrsok č.5 pre voľby do vyšších územných celkov. Okrsok má až 1600 zapísaných voličov, v zozname sú však aj ľudia, ktorí ostali trvale bez strechy nad hlavou a nepriamo sa tak o nich stará samospráva.

„Ľudia chodia priebežne. Situácia je podobná ako pri minulých krajských voľbách,“ povedala predsedníčka okrskovej volebnej komisie Alžbeta Kučerová.

Členov komisie s volebnou urnou si z tohto okrsku už vyžiadali aj traja obyvatelia neďalekého Domovu sociálnych služieb (DSS) na Štefánikovej ulici. Do domova v tom čase mierili aj členovia volebnej komisie z okrsku č. 7, sídliaceho v Základnej škole na Hrnčiarskej ulici. Aj oni išli k trom klientom domova, ktorí majú trvalé bydlisko v danom okrsku.

V DSS na Štefánikovej ulici žije aktuálne 75 ľudí, nie všetci ale majú trvalý pobyt v meste. Podľa riaditeľky Márie Machayovej, po klientov, ktorí chceli voliť mimo mesta, si prišli ich rodinní príslušníci.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM