Stanislav Černák Rôzne

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest vo Zvolene, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na krásne opálenie sa by bol priam hriech. Zvolenčania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest vo Zvolene, kde chytať bronz
Zdroj: TASR

Na horskej túre, pri mori alebo pri športe… Aby ste sa však krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo vo Zvolene alebo jeho blízkom okolí.

Okolie Môťovskej priehrady

Pokiaľ vám nerobí problém, vybrať sa pár desiatok minút peši od centra mesta, chytať bronz môžete aj na lúkach v okolí Môťovskej priehrady. Jednou z výhod týchto miest je, že ste aj pri vode. Viacerí Zvolenčania sa veľmi radi chodia slniť až na koniec priehrady, kde tí odvážnejší chytajú bronz aj nahý.

Kúpaliská

Samozrejme, najideálnejším miestom na slnenie je niekde pri vode, ideálne na kúpalisku. A keďže nás meteorológovia varujú pred vysokými teplotami, voda padne istotne vhod. Priamov našom meste môžete využiť priestor v Neresnici, ktorá ponúka aj viacero bufetov na občerstvenie, prípadne areál Orlík na môťovskej priehrade. Ležať na lehátku alebo len tak oddychovať v bazéne je najobľúbenejšou činnosťou mnohýchslnkucht­ivých Zvolenčanov.

Slatinka

Opaľovať sa môžete aj neďaleko Zvolena v známej Slatinke. Okrem oázy pokoja tam nájdete aj vzácnu jelšu, ktorá bojuje o titul Strom roka 2015. V Slatinke stačí zájsť mimo rodinné domy na akýkoľvek smer a ste v prírode. Rozložíte deku a môžete sa slniť dosýta.

Baková jama

Zaujímavým miestom na opaľovanie je nepochybne aj priestor nad záhradkami na rozhraní Zlatého Potoka a Bakovej jamy. Okrem vychutnania si slnečných lúčov a chytania broznu vás odmení aj pekný výhľad na Zvolen. Ale nezabudnite si so sebou vziať aj vodu. Slnečné lúče sú v týchto dňoch zradné.

Bienska dolina

Zvolenčanov láka aj lokalita Bienskej doliny. Nie je to až tak ďaleko od mesta a nájdete v nej oázu kľudu a pokoja. Miest na opaľovanie je tam vskutku neúrekom. Bude už iba na vás, ktoré si vyberiete.

Čítajte tiež:

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta vo Zvolene, kam si je ísť radosť opekať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM