Stanislav Černák Hokej

Opäť prehra HKM! Martinčania uspeli pod Pustým hradom po nájazdoch, ustojí to tréner Oslizlo?

Zvolenskí hokejisti mali na domácom ľade v súboji proti hokejsitom z Turca dobre rozhoratý zápas. Žiaľ, opäť ho nedotiahli do víťazného konca a Martinčanom podľahli po nájazdoch.

Ilustračný obrázok k článku Opäť prehra HKM! Martinčania uspeli pod Pustým hradom po nájazdoch, ustojí to tréner Oslizlo?
Zdroj: TASR

HKM Zvolen – MHC Mountfield Martin 3:4 pp a sn (2:0, 0:1, 1:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 1., 17. Barbenec, 53. Podkonický – 37. Dírer, 56. Beran, 60. Ďatelinka, samostatný nájazd Beran. Rozhodovali: Štefík, Kubuš – Jobbágy, Smerek, vylúčení: 7:6, navyše: Chovan 10 minút za zhodenie rukavíc – Zlocha 10 minút za nešportové správanie, Šugár 10 minút za zhodenie rukavíc, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1097 divákov

Úvodný gól padol už v 14. sekunde

Zápas mal nečakane rýchly úvod, keď prvý gól padol už v 14. sekunde stretnutia. Juraško nahodil puk na bránku Šúreka, ten ho nekontroloval a Brabencovi nič nebránilo zasunúť puk do siete. V 5. minúte sa prezentoval tvrdou strelou Baláž. Potom mal v 10. minúte veľkú šancu Huňady, no netrafil odkrytú bránku hostí. V 12. minúte hral Martin presilovú hru, obranca Smrek urobil chybu na modrej čiare, no sólový únik Podkonický nevyužil. Potom sa v 16. minúte individuálne prekorčuľoval cez útočné pásmo Chovan a nebezpečne vystrelil na Šúreka, ktorý skvele zasiahol. V 17. minúte z medzikružia strelou švihom prekonáva Šúreka opäť Brabenec, ktorý využil prihrávku Petra Zuzina.

Martin v druhej tretine zvýšil iniciatívu. V 24. minúte nebezpečne rozohral prvý útok Markovič-Beran a Fujerík ohrozil bránku Šimka. Potom nasledovala presilovka Martina, no domáci sa ubránili. V 25. minúte bol vylúčený hráč hostí a domáci hrali svoju prvú presilovku a 13 sekúnd dokonca 5:3, no nevyužili to. Podkonický urobil chybu na útočnej modrej čiare, Dírer naskočil na ľadovú plochu z trestnej lavice, puk sa mu dostal priamo na hokejku a sám ponad Šimkove pravé rameno strieľa kontaktný gól hostí.

Nakoniec rozhodli nájazdy

Martin sa i v tretej tretine snažil o vyrovnanie. Na ľade sa však viac bojuje, ako hrá a pribúdajú vylúčenia na oboch stranách. V 53. minúte Zvolen strieľa tretí gól po prieniku Zuzina a jeho následnej strele, ktorú vyráža brankár pred seba a Podkonický bez problémov zakončuje. V 56. minúte Beran znižuje na 3:2 po prihrávke Ďatelinku a pri záverečnej power play Ďatelinka vyrovnáva na 3:3. V predĺžení gól nepadol a v samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve hokejistov spod Turca Beran.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM