Stanislav Černák Iné športy

Országh Cup ovládli už štvrtý krát zvolenskí hokejbalisti Sharks

Uplynulý víkend patril prestížnemu hokejbalovému turnaju Országh Cup 2013, na ktorom sa z triumfu tešilo zvolenské mužstvo Sharks Zvolen, ktoré prvenstvo obhájilo. Celkovo vyhralo Országh Cup už po štvrtýkrát.

Ilustračný obrázok k článku Országh Cup ovládli už štvrtý krát zvolenskí hokejbalisti Sharks
Zdroj: Dnes24.sk

Tento turnaj získava čoraz väčšiu popularitu. Svedčí o tom fakt, že do turnaja sa prihlásilo 32 tímov. Okrem víťazného družstva Sharks Zvolen sa v Banskej Bystrici predstavili aj ďalšie zvolenské mužstvá MiB a Bukovinka.

Hráči MiB skončili svoje účinkovanie na turnaji už v základnej skupine. Bukovinka sa prebojovala do štvrťfinále, kde podľahla neskorším víťazom Sharks 0:2.

Sharks, ktorí mali vo svojich radoch aj niekoľko hokejistov, sa nakoniec stali víťazmi turnaja. Vo finálovej dráme zdolali hokejbalistov Slovenský Orol Trenčín 2:1 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci samostatný nájazd premenila práve jedna z hokejových posíl, kapitán majstrovského tímu HKM Zvolen – Lukáš Jurík.

Navyše sa Lubor Zuzin tešil aj z individuálneho ocenenia, keď sa stal najlepším obrancom turnaja.

„Chcem sa v mene Slovenskej hokejbalovej únie a za všetkých hokejbalistov na Slovensku poďakovať Vladovi Országhovi i všetkým organizátorom z Banskej Bystrice za fantastický turnaj,“ porezradil na záver prezident Slovenskej hokejbalovej únie Jaroslav Kolibík.

Foto: Sharks Zvolen

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM