Nicole Regecová Kultúra Kultúra

Oslavy MDD vo Zvolene s bohatým programom: Rozprávkový chodník, hokejisti HKM aj lukostreľba!

Onedlho budú mať aj najmenší Zvolenčania sviatok. Mesto pri príležitosti MDD pripravilo program s mnohými lákadlami. Okrem sladkostí a atrakcií nebude chýbať ani opekačka. Čo všetko sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Oslavy MDD vo Zvolene s bohatým programom: Rozprávkový chodník, hokejisti HKM aj lukostreľba!
Zdroj: TASR

V poslednú májovú nedeľu, 29. mája, sa oplatí vstať skôr. Na Námestí SNP bude totiž od 9:00 pripravený program ku Medzinárodnému dňu detí. Malí Zvolenčania sa môžu tešiť na kopu atrakcií ako sú skákadlá, balóniky, šantenie s Mimoňmi či maľovanie na tvár. Sľúbené sú aj sladkosti.

V in-line korčuľovaní sa predstaví Krasokorčuliarsky klub Zvolen. Združenie Quo Vadis sa postará o lukostreľbu, výtvarnú dielničku či canisterapiu. Canisterapia využíva pozitívne pôsobenie psíkov na fyzickú, psychickú a sociálnu pohodu človeka. Bryndziari z HKM Zvolen zas budú viesť ratolesti k športovým aktivitám a združenie miestnych výtvarníkov Zvolenská Sedmička deti zasvätí do umenia.

No to ani náhodou nie je všetko! Od 9:15 do 12:00 bude premávať medzi fontánou na námestí a zimným štadiónom kyvadlová doprava vo forme vláčika. Dostanete sa tak na druhé stanovište osláv MDD. Pri štadióne vás následne bude viesť Rozprávkový chodník až na samý vrchol Pustého hradu.

Ochotníci zo zvolenského divadla Zelienka sa budú hore starať o zábavu. Sladká odmena neminie nikoho, kto vyjde až na hrad. Tešiť sa môžete aj na opekačku. Pre detičky bude nachystaná ďalšia pútavá aktivita, a to výroba venčekov pre hradné panie a mečov pre hradných pánov. O 13:30 začne rozprávka Popletená Pipi v podaní Hriňovského divadla.

Čítajte tiež:

Lukáš Adamec, ukážky kynológie či remeselný jarmok. Dni mesta Zvolen odhalili lákadlá!

Zvolenčanom nie sú cudzie ľudové tradície a zvyky: Chystajú sa rúcať máj!

Foto: ilustračné

Plagát ku Dňu detí
1
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Mesto Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM