Stanislav Černák Rôzne

Otvorenie zrekonštruovaného kultúrneho domu: Pripravte sa na poriadnu veselicu!

Už teraz sa môžete tešiť na poriadnu ľudovú zábavu, ktorá prebehne v rámci otvorenia zrekonštruovaného kultúrneho domu. Prečítajte si, čo všetko sa zrealizovalo a čo je pre vás prichystané počas programu otvorenia.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie zrekonštruovaného kultúrneho domu: Pripravte sa na poriadnu veselicu!
Foto: Radka Deckerová

Mesto Detva zrekonštruovalo Kultúrny dom v časti Piešť. Rekonštrukcia prebiehala od mája 2014. Ako uviedol riaditeľ Kultúrneho centra Jozef Kulišiak, v obnovenej kultúrnej budove vynovili viacfunkčnú sálu s javiskom. Zrealizovali nové javiskové osvetlenie, oponu, inštalovať chcú aj dielo uznávaného slovenského maliara Rudolfa Krivoša, dve drevené intarzie, ktoré autor v roku 1960 zhotovil pre budovu Kultúrneho centra Andreja Sládkoviča. „K obnovenej budove sa návštevníci dostanú po novej ceste, ktorá tiež bola súčasťou renovácie. Pribudla i spevnená plocha pre parkovanie,“ doplnil Kulišiak.

A pri tejto príležitosti je pripravená poriadna veselica. „V sobotu večer 20. septembra pozýva Mesto Detva, Kultúrne centrum A. Sládkoviča a obyvatelia miestnej časti Piešť na slávnostný program otvorenia Kultúrneho domu v Piešti. Kultúrny program sa začína o 19:00. Po uvítacom príhovore vystúpia Folklórny súbor Detva, Folklórny súbor Podpolianski vrchári z Korytárok, Kmotry z Detvy a Heligonkári z Piešťa,“ povedala hovorkyňa Detvy Zuzana Juhaniaková.

Ako dodala Juhaniaková, tak po spomínaných vystúpeniach bude nasledovať ľudová zábava až do ranných hodín, do rytmu bude hrať ľudová hudba Mlynárovci z Piešťa. Vstup na podujatie je bezplatný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM