Stanislav Černák Krimi

Ozbrojený prepad za bieleho dňa: Muž na študenta pri rieke Slatina vytiahol zbraň!

Na takúto cestu zo školy domov 16–ročný chlapec asi dlho nezabudne. Vo Zvolene podľa polície prepadol muž z Poltára (33) mladíka z Banskej Štiavnice, namieril na neho zbraň a chcel od tínedžera peniaze. V súčasnosti je muž už za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Ozbrojený prepad za bieleho dňa: Muž na študenta pri rieke Slatina vytiahol zbraň!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ vo Zvolene obvinil 33–ročného muža z Poltára zo zločinu lúpeže, ku ktorému došlo ešte 6. júna okolo 11:40 vo Zvolene pri rieke Slatina. „Na chodníku asi 200 metrov od mosta k benzínovej pumpe prepadol obvinený muž 16 – ročného chlapca z Banskej Štiavnice. Mladík prechádzal popri rieke zo strednej školy a išiel na autobusovú stanicu. Páchateľ k nemu prišiel, namieril na neho krátku strelnú zbraň a pýtal si peniaze. Poškodený mu povedal, že nemá peniaze, tak následne mu obvinený vytrhol z ruky mobil, udrel ho rukou do tváre a ušiel. Chlapcovi spôsobil krádežou telefónu škodu odhadnutú na 150 eur a zranenia, ktoré si nevyžiadali ošetrenie,“ prezradila pre Zvolen 24 krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nie je polícii neznámy

Ešte v ten deň bol muž policajtmi zadržaný a bolo voči nemu vznesené obvinenie z lúpeže. Obvinený bol už viackrát súdne trestaný. „V minulosti už bol tento recidivista 6-krát súdne trestaný, z toho dva razy za závažný trestný čin, konkrétne za znásilnenie a lúpež,“ povedala Faltániová a pokračovala, „preto mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody 7 až 12 rokov, ale vzhľadom nato, že už sa trikrát dopustil závažného trestného činu, môže mu byť uložený trest odňatia slobody na doživotie. V tomto prípade by sudca mohol uplatniť zásadu 3-krát a dosť. Obvinený sa momentálne nachádza vo väzení.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM