Stanislav Černák Rôzne

Pacienti oznámkovali špitále: Vieme, ako dopadli nemocničné zariadenia vo Zvolene

V rámci prieskumu súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera, ktorá ho realizovala medzi svojimi poistencami, známkovali pacienti nemocnice ako v škole, známkami od jedna do päť. Ako dopadli v tomto hodnotení zvolenské nemocničné zariadenia?

Ilustračný obrázok k článku Pacienti oznámkovali špitále: Vieme, ako dopadli nemocničné zariadenia vo Zvolene
Zdroj: Dnes24.sk

Dotazníky k prieskumu vrátilo 3500 ľudí. Nemocnice za služby a zdravotnú starostlivosť dostali tento rok priemernú známku 1,7, vlani to bolo 1,6. Pohoršili si fakultné, všeobecné aj špecializované nemocnice.

Najlepšie v očiach pacientov skončili Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok, Mammacentrum sv. Agáty ProCare v Banskej Bystrici, Nemocnica sv. Michala v Bratislave i Detské kardiocentrum NÚSCH Bratislava. Najhoršie v hodnotení obstáli Univerzitná nemocnica Bratislava, Nemocnica s poliklinikou Ilava, Nemocnica Snina a Psychiatrická nemocnica Philippa Pinela v Pezinku.

V prieskume bola ohodnotená aj Nemocnica Zvolen. V tabuľke 38 všeobecných nemocníc sa zvolenská nemocnica umiestnila na nelichotivom 37. mieste. Teda, na predposlednom mieste. Pridelený má smutný smajlík, čo znamená, že pacienti tu boli spokojní na menej ako 83 %.

Zaujímavosťou je 14. priečka očnej kliniky OFTAL vo Zvolene. Tu ľudia ohodnotili 24 „Ostatných nemocníc“. Pridelený neutrálny smajlík znamená spokojnosť medzi 83 – 90 %.

V prieskume pacienti posudzovali správanie sa lekárov a sestier, úroveň ubytovania, stravy aj upratovania na oddeleniach a vyjadrovali tiež svoju spokojnosť so zdravotnou starostlivosťou. Zariadenia, z ktorých sa vrátilo veľmi málo dotazníkov, neboli hodnotené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM