Jakub Forgács Samospráva

Paleta uchádzačov o županské kreslo sa rozširuje: Do boja vyráža aj komunistický kandidát

O post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa uchádza aj Jaroslav Sekerka (KSS), ktorý už odovzdal kandidačnú listinu. Informovala o tom hovorkyňa kraja Monika Pastuchová.

Ilustračný obrázok k článku Paleta uchádzačov o županské kreslo sa rozširuje: Do boja vyráža aj komunistický kandidát
Zdroj: TASR

Ako Sekerka uviedol, jeho motiváciou ku kandidatúre je snaha pomôcť kraju aj k vytvoreniu pracovných miest. Podľa jeho slov ho ľudia oslovili, že by už mal prísť do BBSK zodpovedný a skúsený politik. Kandidačné listiny už odovzdali Ondrej Binder (nezávislý kandidát), Marian Kotleba (ĽSNS) a Vladimír Maňka (Smer-SD, KDH, SMK, SMS, ĽS-HZDS, HZD a Strana zelených). Za predsedu BBSK v tohtoročných voľbách do samosprávnych krajov chce kandidovať tiež Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS, Most-Híd a SaS) a Karol Konárik mladší, ktorého podporuje SNS.

Kandidačné listiny na miesto poslanca kraja zatiaľ odovzdal jeden kandidát za SNS, ďalej kandidáti za strany SMK-MKP (9), Stranu zelených (2), KSS (35), Smer-SD spolu s KDH (46), ĽSNS (15) a 23 nezávislých kandidátov. Ako 19. septembra informovala hovorkyňa kraja Monika Pastuchová, preberanie kandidačných listín sa uskutočňuje v priestoroch Úradu BBSK na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Počas víkendových dní 28. a 29. septembra sa budú preberať od 8:00 do 15:00. V posledný možný deň, a to 30. septembra, možno kandidačné listiny odovzdať až do 24:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM