Alžbeta Paulíková Šport Šport

Parádny úspech zvolenských plavcov: Náš klub dosiahol vo finále skvelé výsledky

Zvolenskí plavci opäť predviedli svoj talent. V záverečnom kole Ligy mládeže v plutvovom plávaní dosiahli výborné výsledky. Takto parádne v súťaži bodovali.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech zvolenských plavcov: Náš klub dosiahol vo finále skvelé výsledky
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrická plaváreň na Štiavničkách hostila 14.11.2015 plavcov záverečného kola Ligy mládeže v plutvovom plávaní. Zúčastnilo sa na nej 5 slovenských klubov zo Zvolena, Šale, Bratislavy a Žiliny. Klub športového potápania Calypso zastupovala 29-členná výprava plavcov.

Plávanie s monoplutvou

Zaujímavosťou týchto pretekov bolo, že všetky individuálne disciplíny sa plávali s monoplutvou. Ako uviedla Michaela Sekerešová z klubu Calypso Zvolen, naším najúspešnejším plavcom týchto pretekov sa stal Patrik Sarvaš s jedným zlatom na 100PP a dvoma striebrami na 50PP a 200PP: „Veľmi dobre sa darilo aj Petrovi Žlnkovi (tri krát striebro – 50PP, 100PP, 200PP) a Marekovi Vajdovi (zlato na 200PP a dvakrát bronz na 50PP a 100PP),“ informuje Sekerešová.

Z mladších chlapcov bol veľmi úspešný Jožko Pribylina, ktorý podľa Michaely Sekerešovej vybojoval dva bronzy na 50PP a 100PP a jedno zlato na 800PP skvelým časom 8:17,53. „V jeho kategórii sme na 800PP videli aj ďalší skvelý výkon v podaní Alexa Stratila, ktorý v tejto disciplíne obsadil striebornú priečku. Výkony najmladších chlapcov hájili Hugo Gál (zlato na 50PP a bronz na 200PP), Filip Bazala (striebro na 200PP a bronz na 100PP) a Samko Horoš (bronz na 50PP),“ informuje Michaela Sekerešová z klubu Calypso Zvolen.

Úspešné aj dievčatá

Ako ďalej informovala Sekerešová z plaveckého klubu, najúspešnejšou plavkyňou pretekov bola Mirka Šimiaková s dvomi zlatými (50RP a 100PP) a jedným strieborným (800PP) umiestnením. „Z dievčat sa na medailové priečky postavila ešte Lucka Oklepková a to celkovo tri krát – dva krát v disciplínach 50PP a 100PP ako tretia umiestnená a raz v disciplíne 200PP ako druhá umiestnená.“

Netradičné štafety

Keďže plávanie individuálnych disciplín sa nieslo v „monoplutvovom duchu,“ štafety sa plávali s dvoma plutvami. „KŠP Calypso mal úspešné len dve štafety a to v kategórii E0, kde sa na víťaznú priečku postavila štafeta v zložení Oklepková L., Gál H., Horoš S. a Balkovský V. a v kategórii D, kde sa na striebornú priečku postavila štafeta v zložení Oklepková K., Michalec M., Stratil A. a Pribylina J.,“ dodala Michaela Sekerešová.

Môže vás zaujímať:

Riešenie havarijného stavu vo zvolenskej plavárni: Nezaplávame si v nej ešte niekoľko týždňov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM