Jakub Forgács Rôzne

Pikošky z nakrúcania Happy videa pod Urpínom: Bystrický Elvis chcel za tanček 200 eur!

Svetový fenomén v podobe tvorby videoklipu k hitu Happy od Pharrella Williamsa, dorazil aj pod Urpín. Pozrite sa, ako v meste vznikalo šťastné video, plné veselých Banskobystričanov a čo všetko sa počas natáčania udialo.

Ilustračný obrázok k článku Pikošky z nakrúcania Happy videa pod Urpínom: Bystrický Elvis chcel za tanček 200 eur!
Zdroj: Dnes24.sk

V unikátnom videu, inšpirovanom piesňou Happy od Pharrella Williamsa, sa môžete pokochať najkrajšími miestami Banskej Bystrice. Námestie so svojimi dominantami, Pamätník SNP, či ďalšie zákutia vďaka nemu ožili veselými študentami, tanečníkmi, športovcami a mnohými inými. Medzi šťastnými Bystričanmi sa objavili aj chodec Matej Tóth, či primátor Peter Gogola. Oslovili sme aj jeho tvorcov, ktorý nám povedali viac o tom, ako toto video vznikalo.

„Po zhliadnutí množstva iných videí sme sa pripojili k tomuto sympatickému trendu. Stali sme sa tvorcami jedného z milióna podobných videí, ale toto je pre nás niečím výnimočné. Je totiž o našej krásnej Banskej Bystrici,“ uviedla Martina Danihlíková, manažérka spoločnosti Kreatívna Reklama, ktorá tvorila banskobystrické šťastné video. Ako pokračovala, príprava nakrúcania, na ktorom sa podieľalo päť ľudí, zabrala približne jedeň deň a veľa vecí sa riešilo aj “za pochodu”, priamo v deň natáčania. „Samotné nakrúcanie trvalo dva dni a postprodukcia ďalší deň,“ spomenula.

Vo videu sa môžete pokochať aj jedinečnými zábermi zo vzduchu. „Letecké zábery sa točili pomocou bezpilotnej kvadrokoptéry,“ prezradila Danihlíková. Podľa jej slov boli reakcie ľudí na natáčanie pozitívne. „Pri toľkej snahe zúčastnených mladých ľudí to inak ani nejde,“ dodala s úsmevom.

Počas natáčania nebola núdza ani o pikošky, ktorých bolo podľa Danihlíkovej viacero. „Práca s takou veľkou skupinou ľudí ich prirodzene prináša mnoho. Napríklad nečakaná zaujímavosť v podobe pádu tanečníčky Lucie, po ktorom zhruba päť minút ležala na zemi a smiala sa na celú chodbu, no milé bolo pozorovať aj komparzistu Adama v úlohe včielky,“ povedala a doplnila, že tá rola mu skutočne sadla a myslela si, že si kostým zoberie aj domov. „Malá škoda, že sme nedostali tanček aj od bystrického "Elvisa“, bol však pridrahý, chcel 200 eur. Každopádne, boli to veľmi príjemne strávené dva dni, počas ktorých sme nielen natočili „happy video“, ale spoznali aj množstvo úžasných ľudí," dodala na záver.

Šťastné video máme už aj v Bystrici: Tieto zábery jednoducho musíte vidieť!
1
Galéria
Šťastné video máme už aj v Bystrici: Tieto zábery jednoducho musíte vidieť!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM