Marcel Mojžiš Iné športy

Plavci po letnom oddychu: 18 kovov a pohár k tomu

Po týždňoch letného relaxu sa zvolenskí plutvoví plavci opäť bojujú ako draci. Hneď na prvom turnaji športovci spod Pustého hradu všetkým ukázali, že vo vode to cez prázdniny nezabudli. Na Stredoeurópskom pohári v Zlíne si vyplávali druhé miesto.

Plutvoví plavci z klubu KVŠ Careta pri TU vo Zvolene začali po trojmesačnej pauze hneď zostra. V sobotu 15. septembra si v Zlíne zmerali sily s plutvármi z Nemo Zlín, Laguna Nový Jičín (Česko) a Nautilus Jastrzebie Zdrój (Poľsko) v 3. kole Stredoeurópskeho pohára v PP, RP a BF (PP-plávanie s monoplutvou, RP-rýchlostné plávanie pod hladinou a BF-plávanie s dvoma plutvami).

Darilo sa[/size][/color]

Tento pretek sa športovcom spod Pustého hradu vydaril, keď získali 18 cenných kovov a pohár za celkové druhé miesto.(1. Laguna 37 565b., 2. Careta 28 799b., 3. Nemo 18 609b., 4. Nautilus 17 392b.). Najúspešnejšou ,,careťáčkou“ bola Zuzana Hrašková, ktorá v kategórii D (12–13 rokov) získala dve zlaté a jednu striebornú medailu v disciplínach 100m RP, 100m PP a 200m BF. V kategórii EO (do 9r.) si vyplávala tri medaily Victoria Mináčová, dve zlaté v disciplínach 50m PP, 100m PP a bronzovú v 100m BF.

V tých istých disciplínach trikrát striebro vybojoval Dominik Matej. Evka Bednáriková sa môže po sobote pýšiť striebrom z trate 100m BF a bronzom zo 100m PP. V tej istej kategórii sa z prvej medaily a to so strieborným leskom v disciplíne 50m PP tešila Hanka Hudáková. **Zuzana Nulíčková si ako jediná z klubu v kategórii E (10–11r.) vyplávala cenný kov, keď na trati 100m PP finišovala na druhom mieste. **Na stupne pre víťazov sa prebojoval medzi 16–17 ročnými Radoslav Košta v disciplíne 100m RP na druhé a v disciplíne 200m BF na tretie miesto.

24 osobných rekordov[/size][/co­lor]

Ďalšie individuálne ocenenia získali najlepší pretekári v trojboji (súčet bodov zo všetkých troch disciplín). V absolútnom poradí sa zhodne na druhom mieste umiestnili medzi ženami Zuzana Hrašková a medzi mužmi slovenský reprezentant Martin Andreánsky. ,,Aj napriek trojmesačnému tréningovému výpadku, kvôli prázdninám, podali pretekári dobré výsledky, o čom svedčí 24 osobných rekordov a zisk druhého miesta v celkovom poradí,“ skonštatoval po pretekoch predseda KVŠ Careta Milan Hofbauer.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM