Marcel Mojžiš Iné športy

Plutvári zo Zvolena: Senzačné víťazstvo v Španielsku!

Klub Careta Zvolen si zo Španielska priviezol štrnásť individuálnych medailí, dve zo štafiet, tri nové slovenské rekordy. A k tomu všetkému si pribalil aj jeden najlepší slovenský výkon, ale hlavne celkové víťazstvo!

V slnečnom Španielsku v meste Palma de Mallorka sa konalo za účasti najlepších klubov sveta (43) už 5. tohtoročné kolo Svetového pohára družstiev v plutvovom plávaní v disciplínach PP – plávanie s monoplutvou, RP – rýchlostné plávanie pod vodou a BF – plávanie s klasickými plutvami.

[blockquote]Re­prezentanti Klubu vodných športov Careta pri TU vo Zvolene ukázali všetkým zúčastneným svoju silu, keď nazbierali najviac bodov a zaknihovali fantastické víťazstvo (1.Careta Zvolen 1644 b., 2. Permskiy 1441 b., Dosaaf 1304 b. oba Rusko). Navyše sa domov vrátili so štrnástimi individuálnymi medailami a dvoma zo štafiet, vylepšili tri Slovenské rekordy a jeden najlepší slovenský výkon v kategórii B.[/blockquote] V jednotlivcoch sa z medailí tešili Dávid Starko, ktorý si vyplával dve zlaté medaily v disciplíne 100m PP (slovenský rekord), 50m PP a striebornú v disciplíne 200m PP. Milan Medo je bohatší o zlato z disciplíny 50m BF a o striebro zo 100m BF. Zo striebra a dvoch bronzov sa navyše raduje Nikola Martinčáková.

Tri medaily si vybojoval aj Michal Fulop, strieborné na 200 m BF, 400m PP a bronzovú na 200m PP. Po jednej bronzovej medaile si domov navyše priniesli Zuzana Erteľová, Zuzana Hrašková i Radoslav Košta. V štafetách sa presadili seniorky ziskom strieborných kovov a juniorky sa môžu pýšiť bronzovými medailami.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134093_Us­pesna-snura-pokracuje:-Caretaci-suverenne-zvitazili]Úspešná šnúra pokračuje: Careťáci suverénne zvíťazili[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133075_Plav­com-sa-opat-darilo:-Pokorili-45-klubov-sveta!]Plavcom sa opäť darilo: Pokorili 45 klubov sveta![/link]

Foto: Jaromír Chomut

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM