Stanislav Černák Rôzne

Po rokoch sme sa dočkali: Ľuďom sprístupnili časť obnoveného Masarykovho dvora

Časť obnoveného Masarykovho dvora vo Vígľaši sprístupnili na Dni otvorených dverí. Po rokoch mohla do tohto bývalého poľnohospodárskeho objektu zavítať široká verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Po rokoch sme sa dočkali: Ľuďom sprístupnili časť obnoveného Masarykovho dvora
Zdroj: Dnes24.sk

Sobotňajší Deň otvorených dverí bol po rokoch vôbec prvým dňom, kedy mohli do bývalého poľnohospodárskeho areálu vo Vígľaši – Pstruši oficiálne zavítať tamojší obyvatelia i návštevníci dediny. Areál, ktorý miestni poznajú pod názvom Masarykov dvor, sa totiž po asi dvojročnej obnove zmenil na jazdecký a športovo-rekreačný areál.

Ľudia mohli navštíviť nielen nový penzión a reštauráciu, ale tiež koniareň s krytou jazdiarňou. „Okrem toho bola na dvore zabíjačka a tiež stánky s tradičnými výrobkami z Podpoľania. Návštevníci mali možnosť odviezť sa na koňoch alebo na koči,“ povedala riaditeľka Masarykovho dvora Gabriela Ondrejková.

Za projektom obnovy Masarykovho dvora stojí majiteľ Agrosevu Detva Martin Malatinec. Ako pred časom povedal, na prvú časť projektu získali približne jeden milión eur z eurofondov. Celkovú rekonštrukciu všetkých objektov odhadol na sedem miliónov eur.

Súbor architektonicky zaujímavých budov, ktoré už v minulosti pri prejazde obcou pútali pozornosť, sa v exteriéri zachoval, čo ocenili aj odborníci. Celý areál zatiaľ tvorí sedem objektov. Ďalšie, medzi nimi aj vyhliadkovú vežu, prerobenú zo starého vodojemu, sprístupnia postupne. Podľa Ondrejkovej aktuálne v areáli pracuje 17 ľudí.

Ak sa vám nedalo prísť pozrieť na Deň otvorených dverí, nezúfajte. V našej fotogalérii si pozrite exkluzívne zábery, ako vyzerá zrekonštruovaný Masarykov dvor.

Čítajte tiež:

Vo Vígľaši už obnovili časť Masarykovho dvora: Ľudí láka zbrusu nová reštaurácia aj jazdiareň

EXKLUZÍVNE ZÁBERY pred otvorením: Pokochajte sa vynoveným Masarykovým dvorom

Foto: ilustračné (Masarykov dvor)

Zrekonštruovaný Masarykov dvor vo Vígľaši obrazom: EXKLUZÍVNE FOTO!
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM