Stanislav Černák Správy

Po voľbách sa bude riešiť dôležitá otázka: Týka sa otváracích hodín reštaurácií a barov vo Zvolene!

Pred novým mestským zastupiteľstvom bude po voľbách stáť zaujímavá úloha. Budú musieť schváliť nové Všeobecné záväzné nariadenie (VZN) týkajúce sa otváracích hodín reštaurácií a pohostinstiev vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Po voľbách sa bude riešiť dôležitá otázka: Týka sa otváracích hodín reštaurácií a barov vo Zvolene!
Zdroj: TASR

Nové mestské zastupiteľstvo vo Zvolene bude musieť hneď po svojom zvolení riešiť okrem iného aj nové VZN o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb. Predchádzajúce VZN totiž po proteste prokurátora zastupiteľstvo tento týždeň zrušilo.

Prokurátor zaslal mestu protest na základe podnetu od občana. Štátny zástupca vyčítal samospráve, že dalo jednotlivým výborom mestských častí možnosť upravovať prevádzkový čas obchodných a reštauračných prevádzok aj mimo hodín, určených vo VZN. Niekoľko pohostinstiev a diskoték tak využilo túto výnimku a napríklad aj počas pracovných dní malo otvorené aj po VZN vymedzenej 22. hodine.

Podľa vedúcej právneho odboru na Mestskom úrade vo Zvolene A. Čečetkovej, mesto na zastupiteľstve už predložilo poslancom návrh nového VZN s tým, že otváraciu dobu v obchodoch a pohostinstvách ohraničilo v pondelok až štvrtok a tiež v nedeľu od 6:00 do 24:00 a v piatok a sobotu na čas od 6:00 do 04:00. Poslanci si však ešte nechali čas na preštudovanie materiálu a prípadné zapracovanie svojich návrhov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM