Jakub Forgács Správy

Pobúrenie z výzvy na nedeľné nákupy v Europe: TOTO je reakcia obchoďáku!

Slová kritiky a aj výzva kresťanského združenia Aliancia za nedeľu, aby obyvatelia nenakupovali v obchodnom dome Europa SC vo Zvolene, nenechali na reakciu dlho čakať. Prečítajte si, ako zareagovala správa známeho nákupného centra.

Ilustračný obrázok k článku Pobúrenie z výzvy na nedeľné nákupy v Europe: TOTO je reakcia obchoďáku!
Zdroj: TASR

Ako sme vás informovali už včera, plagáty s názvom Nedele svätíme nákupmi, vytočili združenie natoľko, že dokonca spísali petíciu. Podľa zástupcu združenia Antona Čulena ide o ďalší útok na kresťanské korene slovenského národa. „Supermarket vo Zvolene vyzýva na znesväcovanie nedele,“ povedal. Ľudia by sa podľa neho nemali nechať zotročovať pomocou ekonomických tlakov. „Všetci občania Slovenska majú právo na spravodlivú mzdu a jeden deň oddychu po celotýždennej práci,“ podotkol.

Na túto akciu nenechala reakcia dlho čakať. „Máme za to, že aktivita uvedeného združenia a niektorých jednotlivcov vychádza z nepochopenia našej spotrebiteľskej akcie,“ uviedla v reakcii na výzvu združenia Aliancia za nedeľu správa centra Europa SC Zvolen.

„V prvom rade by sme sa chceli dôrazne ohradiť voči niektorým tvrdeniam, že aktuálne prebiehajúcou akciou v našom nákupnom centre, kedy zákazník za nákup v nedeľu môže v pondelok vyhrať peniaze, útočíme na akúkoľvek skupinu obyvateľstva, vierovyznanie, presvedčenie, kresťanské hodnoty či katolícku cirkev. Bežná nedeľa je v zmysle platných zákonov v Slovenskej republike dňom, počas ktorého je možné predávať tovar či poskytovať služby bez obmedzení. Vzhľadom na fakt, že s návštevnosťou centra sme špeciálne v nedeľu neboli dostatočne spokojní, rozhodli sme sa počas štyroch marcových nedieľ uskutočniť podpornú spotrebiteľskú akciu, kedy sú vyžrebovaní zákazníci za nákup v tento deň odmeňovaní,“ uvádza sa ďalej v reakcii zvolenského nákupného centra.

Centru je zrejmé, že sú tu skupiny obyvateľstva, ktoré vzhľadom na svoje náboženské (či iné) presvedčenie svätia nedeľu iným spôsobom. „Plne rešpektujeme rozhodnutie každého človeka riadiť sa podľa pravidiel viery, ktorá nákupy v nedeľu zakazuje či neodporúča. Na druhej strane si zase dovoľujeme požadovať od ľudí, ktorí majú takého presvedčenie, aby rešpektovali aj iný svetonázor. Aby rešpektovali tých, ktorí majú o prežívaní nedele inú predstavu. Tých, ktorým ich svetonázor nijako nebráni tráviť čas v nedeľu v nákupnom centre či pri iných činnostiach. A práve na tých je naša akcia zameraná. Predpokladáme, že veriaci človek, riadiaci sa svätením nedieľ tak, ako mu to prikazuje viera, na našu kampaň ani reagovať nebude a bude čas aj tak tráviť inak,“ uvádza sa v závere.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM