Rôzne

Počas nedeľného korza sa vo Zvolene piknikovalo: Stôl sa naplnil dobrotami od výmyslu sveta

Tak tomuto sa povie rekordne krátky piknik. Počas tretieho nedeľného korza trvalo 5 minút pokým sa stôl naplnil dobrotami od výmyslu sveta. A ďalších 10, kým všetky dobroty zo stola zmizli.

Ilustračný obrázok k článku Počas nedeľného korza sa vo Zvolene piknikovalo: Stôl sa naplnil dobrotami od výmyslu sveta
Zdroj: Dnes24.sk

Bublaniny, bábovky, ovocné, gaštanové či nepečené koláče súťažili túto nedeľu o titul Neďeľní štúrovňík. Išlo o zábavnú súťaž spojenú s piknikom, ktorú v rámci Nedeľného korza pripravila Rada mladých. Zapojiť sa mohol ktokoľvek.

„Najprv sme sa obávali, aký bude záujem, ale keď som videla plný stôl, moje pochybnosti zmizli,“ hovorí Eva Ježovičová, organizátorka podujatia, zároveň hovorkyňa mesta. „Ľuďom sa nápad páčil, bolo im ľúto, ak sa o podujatí dozvedeli neskoro a nemali pripravený koláč,“ dodáva.

Zvolenčania napokon prispeli štrnástimi koláčmi. O ten najlepší potom hlasovala štvorčlenná porota. Zvíťazil koláč s originálnym dizajnom – uprostred lístkového cesta sa črtala tvár samotného Ľudovíta Štúra. Autorom Sladkej Adély s portrétom nášho národného buditeľa bol Ján Števonka. Všetky koláče však mali medzi ľuďmi veľký úspech.

„Vyzvali sme aj rôzne cukrárne a organizácie, aby prispeli niečím charakteristickým, ale nezaujalo ich to,“ hovorí organizátorka a dodáva, „Možno do budúcna.“ Rada mladých, ktorá sa prostredníctvom tohto podujatia chcela predstaviť ľuďom, plánuje štúrovňík zopakovať. Verí, že v ďalšom vydaní ľudia ostanú aj piknikovať a zákusky príjemne strávia.

Čítajte tiež:

Nápad s retrobusom sa osvedčil: Pozrite, kedy presne vás odvezie v plnej paráde priamo na zvolenské korzo

Nálada na námestí bola výborná: Zvolen má za sebou ďalšie nedeľné korzo. FOTO

Zvolen odštartoval tradíciu nedeľných korz: TAKTO to vyzeralo na námestí

Foto: Pavel Albert

Vo Zvolene počas korza prebehol rekordne krátky piknik :)
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM