Jana Mlynarova Rôzne

Počas sviatkov pribudnú kamery na cintoríne

Pohyb na cintoríne monitoruje počas sviatkov mobilný kamerový systém .Jedna kamera monitoruje vstup do areálu a ďalšie tri sú umiestnené tak, aby zachytili hlavné prístupové cesty k hrobovým miestam.

„Výstupy z kamier sú vyvedené do miestnosti správkyne cintorína. Systém bude takto sledovať pohyb osôb do začiatku budúceho týždňa"uviedol karol Bocek vedúci odboru správy majetku na Mestskom úrade vo Zvolene.
Na zvolenskom cintoríne podobne ako v iných väčších slovenských mestách sa počas obdobia Pamiatky zosnulých vyskytujú problémy najmä s krádežami kvetov a sviečok. Podľa správkyne cintorína Evy Burianekovej sú sviečky častým objektom záujmu bezdomovcov, ktorí ich používajú na ohrievanie a dodala : "Kamery sú nainštalované asi týždeň a za ten čas nezaznamenali žiadnu krádež“.

Podľa Boceka projekt kamerového zabezpečenia zvolenského civilného cintorína by sa v prípade, že ho poslanci odobria mohol zrealizovať už na budúci rok. V projekte sa počíta s osadením deviatich kamier, niekoľko z nich bude otočných.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM