Stanislav Černák Rôzne

Počasie k letným radovánkam stále nie je milosrdné: Ako to vidia prevádzkovatelia našich kúpalísk?

Vrtochy matky prírody neprajú kúpaliskám. Zisťovali sme ako vnímajú túto situáciu prevádzkovatelia kúpaliska Sliač a Neresnica. Kováčovský aquapark otvoria až v auguste.

Ilustračný obrázok k článku Počasie k letným radovánkam stále nie je milosrdné: Ako to vidia prevádzkovatelia našich kúpalísk?
Zdroj: TASR

Kúpalisko Sliač je otvorené od 4. mája. „Zatiaľ máme upravenú dobu otváracích hodín. Od pondelka do štvrtku sme otvorení od 11. do 19. Hodiny, v piatok máme sanitárny deň a počas víkendu máme otvorené od 9.30 do 19. hodiny,“ objasnil správca kúpaliska Sliač Pavol Noskovič.

Od 15. júna však bude toto kúpalisko otvorené aj napriek nepriaznivému počasiu denne od 9.30 do 20. hodiny. „Tohto roku nám počasie nepraje, ale i napriek tomu máme stálu klientelu, ktorá si rada zapláva. Samozrejme, že aj návštevnosť je nižšia a to hlavne počas víkendu,“ dodal Noskovič.

Neresnice sa to zatiaľ netýka

Neresníckeho kúpaliska sa táto situácia momentálne netýka. „Neresnica bude otvorená pre verejnosť až od 21. júna. Ono, aj keby bola teraz otvorená je to tam asi prázdne. Počasie veru kúpaliskám vôbec nepraje. Spolu s prevádzkovateľom neresníckeho kúpaliska dúfame, že sa počasie od toho 21. júna zlepší,“ prezradila vedúca Odboru správy majetku mesta Zvolen Anna Mazánová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM