Jakub Forgács Hokej

Pod Urpínom sme boli svedkami pohronského derby: Zvolen vysoko prestrieľal rivala z Bystrice

Keď na seba na ľade narazia hokejisti Banskej Bystrice a Zvolena, fanúšikovia sú vždy vo vytržení. Odvekí rivali skrížili hokejky opäť, tentoraz na banskobystrickom ľade. A ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Pod Urpínom sme boli svedkami pohronského derby: Zvolen vysoko prestrieľal rivala z Bystrice
Zdroj: TASR

Úvod pohronského derby patril Banskej Bystrici. Už vo 4. minúte sa Matoušek presadil strelou spoza brániaceho hráča a otvoril skóre stretnutia. V 11. minúte hosťujúci F. Fekiač našiel peknou prihrávkou P. Zuzina, ktorý nedôrazne bránený prekonal Bacashihuu. V 18. minúte využil presilovku po Bastovom vylúčení L. Jurík, ale z vedenia sa Zvolenčania dlho netešili. V útočnom pásme zbytočne stratili puk, zmocnil sa ho Tománek a svojmu samostatnému úniku dal gólovú bodku – 2:2. Posledné slovo v gólovo úrodnej úvodnej tretine však predsa len mali hostia, keď sa z medzikružia presadil L. Jurík.

V 26. minúte Roussel prenikol až pred zvolenskú bránku, našiel Majdana, ten si však dlho prehadzoval puk z bekhendu na forhend a ležiaceho Baroša neprekonal. Hosťujúci brankár podržal svoj tím aj pri šanciach Luceniusa a Basta, herne lepší „barani“ tak z prevahy nevyťažili nič. V 32. minúte ich za nepremenené príležitosti postihol dvojitý trest. Najskôr využil presilovku Andersons a o 33 sekúnd J. Jurík zvýšil náskok hostí – 2:5. Silnú pasáž HKM podčiarkol šiestym gólom Semorád, ktorý využil už tretiu presilovku svojho tímu.

Bystrica sa v úvode tretej tretiny pokúsila zdramatizovať zápas, no Lamper na Baroša nevyzrel. Záver derby poškvrnili zbytočné roztržky, no ďalší gól už diváci nevideli. V tabuľke si tak Zvolenčania po treťom víťazstve v sérii poistili 3. miesto práve pred regionálnym rivalom z Bystrice.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HKM Zvolen 2:6 (2:3, 0:3, 0:0)

  • Góly: 4. Matoušek, 19. Tománek – 11. P. Zuzin (F. Fekiač, Žilka), 18. L. Jurík (Andersons), 20. L. Jurík (Škvaridlo, Semorád), 32. Andersons (Krejčí, L. Jurík), 32. J. Jurík (Mráz), 34. Semorád (L. Jurík, Andersons)
  • Rozhodovali:D. Konc, M. Novák – Junek, P. Šefčík
  • Vylúčení: 9:13 na 2 min, navyše Ďatelinka 10 min za napadnutie – Demiters 10 min za napadnutie hlavy a krku
  • Presilovky: 0:3
  • Oslabenia: 0:0
  • 2841 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM