Stanislav Černák Rôzne

Zaujímavý pokus o rekord: Zvolen súčasťou veľkého čitateľského maratónu

Zvolenská knižnica Ľudovíta Štúra sa v utorok 4. júna spolu s deťmi zvolenských základných škôl opäť zapojí do celoslovenského projektu Čítajme si...2013.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý pokus o rekord: Zvolen súčasťou veľkého čitateľského maratónu
Zdroj: TASR

Celoslovenský projekt Čítajme si…2013 je najpočetnejším detským čitateľským maratónom. „Na tomto podujatí sa znovu pokúsime prekonať rekord vo verejnom čítaní detí,“ prezradila Zlatica Brodnianska zo zvolenskej knižnice Ľudovíta Štúra a pokračovala, „očakávame, že do projektu sa vo Zvolene zapojí viac ako 200 detí.“

V roku 2012 sa zúčastnilo projektu 35 542 detí z celého Slovenska, čo bolo o 5000 viac ako rok predtým. „Bude ďalší rekord? Hoci je lákavé „prebiť“ minuloročný rekord, nie je podstatné, či sa nám to podarí. Cieľom projektu je totiž podporiť čítanie u detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa,“ dodala Brodnianska.

Šiesty ročník projektu Čítajme si… opäť pripravuje Linka detskej istoty pri Slovenskom Výbore pre UNICEF. Knižnice chcú aj tento rok spojiť deti Slovenska pri čítaní kníh. Vlani v krajskej knižnici čítalo v tento deň 372 detí. Tento raz sa bude čítať kniha Reného Goscinniho s názvom Mikulášove prestávky a každé dieťa prečíta jednu stranu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM