Jakub Forgács Krimi

Policajti v akcii na cestách celého kraja: Vodiči doplácali na rýchlosť aj nezapnuté pásy

Muži zákona si posvietili na vodičov. Do veľkej kontroly v kraji bolo nasadených viac ako 200 policajtov. Tí odhalili stovky vodičov, ktorí porušili pravidlá cestnej premávky, no priestupky zistili aj u cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v akcii na cestách celého kraja: Vodiči doplácali na rýchlosť aj nezapnuté pásy
Zdroj: Webnoviny.sk

Policajti v Banskobystrickom kraji boli opäť na cestách celého kraja. „Dopravno-bezpečnostná akcia sa konala v piatkový a tiež počas soboty. Spomínaných akcií sa zúčastnilo viac ako 200 policajtov z rôznych služieb Policajného zboru,“ informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Ako ďalej uviedla, napriek tomu, že polícia neustále vyzýva vodičov a iných účastníkov cestnej premávky k zodpovednosti a opatrnosti na cestách, bolo počas akcie zistených celkom 471 priestupkov. „Z uvedeného počtu, vo viac ako 250 prípadoch porušili vodiči najvyššiu povolenú rýchlosť jazdy. Medzi ďalšie najčastejšie porušenia patrila jazda bez ustanoveného osvetlenia, zlý technický stav vozidla a desiatkam vodičov je stále cudzie používanie bezpečnostných pásov,“ pokračovala Kováčiková.

„Na cestách sa tiež stále nájdu cyklisti či motocyklisti, ktorí si neuvedomujú svoju zraniteľnosť na cestách a aj napriek tomu, že sa o nej často hovorí, nepoužívajú ochrannú prilbu. Počas akcií bolo zistených 14 prípadov, kedy vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu,“ spomenula hovorkyňa, podľa ktorej v piatich prípadoch išlo o vodičov motorových vozidiel a v deviatich prípadoch o cyklistov.

Výsledky týchto akcií podľa jej slov opäť svedčia o tom, že dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke je zo strany polície potrebný neustále. „Na cestách sa totiž každý deň nájdu vodiči, ktorí si myslia, že pravidlá cestnej premávky pre nich „neplatia“,“ dodala Kováčiková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM