Monika Obrtalová Krimi

Policajti z celého kraja osedlajú motorky

Policajti sa podrobia výcviku na motorkách. Na cvičnej dráhe si svoje schopnosti preveria príslušníci dopravnej polície zo všetkých okresných riaditeľstiev v Banskobystrickom kraji. Všetko bude prebiehať na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni.

Krajský dopravný inšpektorát v Banskej Bystrici sa rozhodol zlepšiť vedomosti a zručnosti jeho príslušníkov pri šoférovaní motoriek. Má tomu pomôcť výcvik, ktorý sa bude konať na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni v okrese Dunajská Streda, vo štvrtok v od 11.00 hodiny do 20.00 hodiny.

Cieľom je zabezpečiť, aby policajti služby dopravnej polície, boli na výkon štátnej služby náležite vycvičení. „Preškolením teórie, praktickou jazdou na cvičisku a otestovaním získaných teoretických a praktických poznatkov na okruhu, môže jazdec spoznať možnosti motocykla, ako aj svoje vlastné schopnosti a takto získané skúsenosti následne využiť vo výkone služby pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Výcvik sa koná v Orechovej Potôni, pretože sa tu nachádza školiaca miestnosť, cvičná dráha, závodný okruh a profesionálni inštruktori a len v takejto kombinácii môže policajt získať plnohodnotné teoretické ako aj praktické skúsenosti. Výcviku sa zúčastní 25 dopravných policajtov z krajského riaditeľstva PZ a zo všetkých okresných riaditeľstiev PZ v Banskobystric­kom kraji.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM