Marcel Mojžiš Krimi

Polícia: Dostali sme lupiča zo zvolenskej banky!

K trom lúpežiam, ktoré sa v posledných týždňoch udiali vo Zvolene a v ďalších mestách sa priznal Tomáš z Krivca v okrese Detva. Mužovi tak teraz hrozí 15 až 25 rokov za mrežami alebo doživotie.

Lúpežný prepad obchodníčky v Banskej Bystrici spáchal 16.7. s Lukášom, tiež z Krivca, ktorý sa polícii tiež priznal. Ostatných lúpeží, banky vo Zvolene (6.8.) a Hnúšti (15.8.), sa dopustil Tomáš sám.

[color=#0066ff]­Tomáš podľa krajského policajného šéfa Mariána Slobodníka uviedol, že často a intenzívne hrával na automatoch a potreboval peniaze.// „Doznal všetky tri lúpeže.“// Prvá sa stala v Banskej Bystrici na Švermovej ulici, kde títo dvaja páchatelia prepadli obchodníčku. Vzali jej 4 000 eur, forinty aj čínske peniaze a dva mobily. Pri lúpeži vo zvolenskej banke odcudzili 8 950 eur. Pri poslednej, stredajšej lúpeži v Hnúšti, Tomáš ulúpil približne 1 500 eur.[/color]

**„Keď sa stala prvá lúpež v Banskej Bystrici, operatívni pracovníci začali vykonávať svoju činnosť a zistili páchateľov tohto skutku. V značnej miere nám pomohli aj odvysielané alebo uverejnené kamerové zábery na týchto dvoch páchateľov,“ **podotkol Slobodník s tým, že na políciu na základe nich telefonovali občania.

28. júla bolo vznesené obvinenie voči Tomášovi a Lukášovi, ktorého polícia zadržala hneď po vznesení obvinenia. Po Tomášovi bolo vyhlásené pátranie, ktoré bolo do stredy neúspešné. Ten istý páchateľ však spáchal lúpež vo Zvolene. „Dňa 15.8. bolo voči nemu vznesené obvinenie,“ dodal Slobodník. Páchateľ o tom nevedel, v stredu uskutočnil poslednú lúpež v Hnúšti. //„Tá sa stala o 15.28 h a o 18.30 h bol zadržaný v Rimavskej Sobote, ako vychádzal z hotelovej izby, kde bol ubytovaný. Čiže, vedeli sme, o ktorého páchateľa ide.“ //Z tretej lúpeže ho obvinili v noci.

[blockquote]Pri prvej lúpeži použil Tomáš pištoľ, pri druhej slzotvorný sprej a v stredu opätovne použil pištoľ. V prípadoch, v ktorých bola použitá pištoľ, však išlo o umelohmotnú atrapu. V prípade Lukáša bol podaný návrh na väzbu a momentálne je v ústave na výkon väzby. Lukáš sa polícii priznal po zadržaní a spolupracuje s ňou. Už raz bol súdne trestaný za krádež. Tomáš bol súdne trestaný šesťkrát. Podrobnosti o prepade zvolenskej banky sa [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.140151_Pre­pad-banky-vo-Zvolene:-Akciu-lupica-zachytili-kamery]dozviete TU![/link][/bloc­kquote]

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM