Monika Obrtalová Rôzne

Polícia odovzdala spis o nehode v Polomke

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici včera prevzal od vyšetrovateľky Krajského riaditeľstva PZ vyšetrovací spis týkajúci sa vyšetrovania zrážky vlaku s autobusom, ku ktorej došlo vlani na železničnom priecestí v Polomke v okrese Brezno.

„Vyšetrovateľka navrhuje obžalovať vodiča autobusu zo spáchania prečinu všeobecného ohrozenia. O tom, či na obvineného muža podám obžalobu alebo či vec vrátim na doplnenie, prípadne či vec zastavím, sa rozhodnem po preštudovaní spomínaného spisu,“ uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivan Vozár.

Podľa informácie z policajného zdroja vyšetrovanie spomínanej nehody oddialilo to, že sa dlhší čas nepodarilo získať vyjadrenie od istej zahraničnej poisťovne, v ktorej bolo poistené dievča zo Srbska, ktoré sa pri nehode zranilo a bolo dlhšie hospitalizované v banskobystrickej Fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta. Poisťovňa si preto chce na súde uplatniť náhradu za zdravotnú starostlivosť, ktorú musí zaplatiť nemocnici.

Podľa poznatkov polície z vyšetrovania, haváriu na železničnom priecestí spôsobil vodič autobusu. Ten mal vojsť s autobusom na nechránené železničné priecestie vtedy, keď sa k nemu blížil aj vlak. Jeho strojvodca napriek tomu, že použil rýchlobrzdu, už zrážke nedokázal zabrániť.

Zdroj: TASR Foto: krimi.cas.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM