Jakub Forgács Samospráva

Polícia ukončila preverovanie obsahu župných novín: Vieme, aké sú jej závery!

Obsah kontroverzného mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Náš kraj preverovala polícia. Pozrite sa, ako dopadlo jej vyšetrovanie.

Ilustračný obrázok k článku Polícia ukončila preverovanie obsahu župných novín: Vieme, aké sú jej závery!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia už ukončila preverovanie obsahu kontroverzného mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja Náš kraj. Ako dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová, nie je dôvod na začatie trestného stíhania.

V aprílovom čísle župného mesačníka Náš kraj sa objavili sporné články, ktoré ospevovali obdobie vojnového Slovenského štátu a Tisov režim. Obsah mesačníka začala polícia skúmať na podnet Okresnej prokuratúry v Banskej Bystrici.

„Vo veci podozrenia zo spáchania prečinu popieranie a schvaľovanie holokaustu a zločinov politických režimov bolo vykonané preverovanie pod dohľadom okresnej prokuratúry. Na základe odborného vyjadrenia, zadovážených dôkazov a vzhľadom na to, že v danom prípade neboli naplnené zákonné znaky skutkovej podstaty uvedeného prečinu, vyšetrovateľ vec odmietol. Nie je dôvod na začatie trestného stíhania,“ povedala Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM