Stanislav Černák Rôzne

Pomohlo až 200 dobrovoľníkov: Na Poľane zrekonštruovali turistické chodníky a pribudli aj informačné panely

Správa Poľany túto obľúbenú turistickú oblasť neustále zveľaďuje. Tentokrá pribudli nové infopanely, ktoré obohacujú i rôzne povesti o Poľane.

Ilustračný obrázok k článku Pomohlo až 200 dobrovoľníkov: Na Poľane zrekonštruovali turistické chodníky a pribudli aj informačné panely
Zdroj: Dnes24.sk

Nové náučné panely majú možnosť vidieť návštevníci Poľany. Správa Chránenej krajinnej oblasti – Biosférická rezervácia (CHKO-BR) Poľana opäť zapracovala na interpretácii hodnôt územia Poľany a spoločne s 200 dobrovoľníkmi zvýraznili zaujímavé a najviac navštevované vyhliadky a infobody starej vyhasnutej sopky.

Ako uviedla Lucia Miňová z CHKO-BR Poľana, na vyhliadkach Katruška a Zbojnícky tanec si deti i dospelí už od konca mája 2015 môžu prečítať povesti rozprávajúce o vzniku zaujímavých skalných útvarov či osudoch postáv žijúcich na Poľane.

„Návštevníci biosférickej rezervácie Poľana môžu od mája 2015 bezpečne prechádzať zrekonštruovaným turistickým chodníkom cez lokalitu Žliebky,“ pripomenula.

Informácie o území turisti získajú na obnovených paneloch pri Horskom hoteli Poľana. Súčasťou prác bolo aj zhotovenie drevených búdok ako úkryt pre menšie spevavce a nočné dravce, ktoré budú rozmiestnené v území.

Čítajte tiež:

Pri potulkách Poľanou buďte opatrní: Zvýšený pohyb medveďov sa týka aj okrajových mestských častí!

Foto: Lucia Miňová

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM