Stanislav Černák Krimi

Popíjanie mladých vo Zvolene: Takéto prípady museli riešiť cez leto mestskí policajti!

Alkohol a mladiství. Žiaľ, v dnešnej dobe to nie je absolútne nič výnimočné. Mladí popíjajú najmä v letných mesiacoch a výnimkou veruže nie je ani mládež vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Popíjanie mladých vo Zvolene: Takéto prípady museli riešiť cez leto mestskí policajti!
Zdroj: Webnoviny.sk

Zvolenskí mestskí policajti si na tínedžerov posvietili preto ešte aj na začiatku leta a prázdnin. V prvom rade sa tak zamerali na popíjanie alkoholu mladistvými na konci školského roka. „Kontrola bola vykonaná predovšetkým na miestach, kde bol predpoklad, že študenti a žiaci budú chcieť osláviť začiatok prázdnin požitím alkoholu. Išlo o verejne prístupné miesta ako sú parky Š. Višňovského, Technickej univerzity, D. Matejovie, kde v jednom z nich bola spozorovaná skupinka štyroch mladých ľudí, ktorí mali pri sebe fľašu vodky,“ informovala inšpektorka mestskej polície vo Zvolene Katarína Gondášová a pokračovala, „Nakoľko bolo zistené, že ide o dve mladistvé a dve maloleté osoby bola osobám v zmysle zákona vykonaná orientačná dychová skúška na zistenie alkoholu v dychu.“

Ako ďalej Gondášová uviedla, všetkým štyrom bola pri dychovej skúške zistená prítomnosť alkoholu v dychu, kde zaznamenané hodnoty predstavovali 0,06 až 0,27 promile. Policajti odovzdali prípad právnemu oddeleniu zvolenskej radnice, ktoré vykonalo ďalšie potrebné kroky a kontaktovali rodičov, prípadne zákonných zástupcov mladistvých.

To však nebolo všetko. Počas leta zaznamenali zvolenskí mestskí policajti ďalší prípad. Podľa policajných informácií na ulici Kuzmányho nábrežie zaznamenali zvolenskí strážcovia poriadku ďalší prípad porušenia zákazu požívania alkoholických nápojov mladistvými. „V tomto prípade išlo o mladistvú osobu z Budče a mladistvú osobu zo Sliača. Policajti vykonali u mladistvých dychovú skúšku, ktorá preukázala, že tieto osoby mali 0,42 resp. 0,56 promile alkoholu v krvi,“ povedala Gondášová.

Podľa zákona bola táto udalosť postúpená na riešenie príslušným obciam podľa trvalých pobytov mladistvých ľudí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM