Tlačové správy

Pôrodnice v roku 2013: Rozhodnite sami, ktorá z nich je tá najlepšia

Koniec roka je už tradične o bilancovaní a o tom, čo nového nám priniesol. Aj keď ešte nevieme presný počet detí, ktoré tento rok prišli na svet, vieme, že okolo 60 000 rodín sa rozrástlo o malého človiečika. Patríte k týmto rodinám aj vy?

Vytvárať každoročne rebríček pôrodníc má svoj význam. „V tomto prípade nie sú dôležité len samotné výsledky, podstatná je aj podpora neprerušovaného kontaktu mamičky, bábätka a otecka tesne po pôrode, ale i počas nasledujúcich hodín a dní,“ vraví klinická psychologička a dula Hana Celušáková. V tomto roku sa zaznamenal aj negatívny – rastúci trend cisárskych rezov, ktorý dosahuje bezmála 30%. Cieľom je podľa Celušákovej vytvoriť kritériá, ktoré by boli ukazovateľmi v ceste za zlepšovaním pôrodníc.

Najlepšie pôrodnice na Slovensku za rok 2012

Vo februári boli vyhlásené najlepšie pôrodnice na Slovensku. Celkové víťazstvo získala pôrodnica FN v Trenčíne, nasledovala KNsP Čadca a UN BA – Antolská. Mamičky najlepšie hodnotili pôrodnicu v ĽN Stará Ľubovňa, najlepšie služby ponúkalo Sanatórium Koch a podľa odborných kritérií expertov má najlepšie výsledky opäť FN v Trenčíne.

Hlasujte aj vy za naj pôrodnicu!

Spokojnosť s pôrodnicami sa monitoruje stále. Ak sa vám narodilo bábätko v tomto roku, vyjadrite svoju skúsenosť s pôrodnicou pomocou hlasovania v Sprievodcovi pôrodnicami. Na vašej skúsenosti záleží, len tak môžete oceniť dobré a zároveň povzbudiť pôrodnice k ďalšiemu zlepšeniu.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM