Stanislav Černák Hokej

Posila do obrany so skúsenosťami z KHL: Zvolenčania skúšajú ruského obrancu Safronova (32)

Po včerajšej domácej prehre avizoval tréner HKM Július Šupler posilnenie kádra HKM Zvolen. Novou tvárou HKM by sa mal stať Rus Kirill Safronov (32).

Ilustračný obrázok k článku Posila do obrany so skúsenosťami z KHL: Zvolenčania skúšajú ruského obrancu Safronova (32)
Zdroj: Webnoviny.sk

Ruský hokejista Kirill Safronov sledoval už včerajší duel proti Martinu z hľadiska. Rodák z Petrohradu by sa mal stať posilou HKM Zvolen. Informoval o tom klubový web Zvolenčanov.

Zmluvu ešte nepodpísali

Ruský bek absolvoval už dnešný tréning a mal by podpísať zmluvu dokonca tejto sezóny. „Zmluvu sme ešte nepodpísali, hráč môže odohrať dva zápasy aj bez nej. V prvom rade sa snažíme vybaviť všetky potrebné povolenia a dokumenty k tomu, aby vôbec mohol nastúpiť,“ vyjadril sa pre klubový web generálny manažér HKM Milan Čanky.

Tréner Šupler by rád videl Safronova v zostave už v derby zápase pod Urpínom. „V obrane nám chýbajú Juraško a Obšut. Či však budem môcť so Safranovom v derby počítať, závisí od našich funkcionárov,“ povedal Šupler.

Kto je Safronov?

Kirill Safronov meria 190 centimetrov a vážny sto kilogramov. Tento ruský obranca nie je pre zvolenského kormidelníka neznámym hráčom, pretože ho pozná z pôsobenia v KHL. „Neočakávam od Kirilla, že bude strieľať jeden gól za druhým a zbierať body v produktivite, mal by to byť obranca, ktorý urobí minimum chýb, splní si úlohy a spevní našu defenzívu,“ prezradil hlavný tréner HKM a pokračoval, „Týmto ale hľadanie posíl pred play-off nekončí, privítal by som ešte jedného centra a dobrého strelca. Na hokejovom trhu ale nie je jednoduché nájsť takýchto hráčov na požadovanej úrovni, do konca prestupového obdobia ale máme na to ešte pár dní.“

Safronov je odchovancom Sank Peterburgu, reprezentoval Rusko v juniorských výberoch (má zlatú a striebornú medailu z MS 20) a v roku 1999 ho draftoval v prvom kole z 19. miesta Phoenix Coyotes. V drese tohto klubu odohral aj svoj premiérový zápas v NHL, ďalších 34 štartov si pripísal ako hráč Atlanty Thrashers. Posledné sezóny odohral v KHL, kde odohral 152 zápasov, šesť z nich v tejto sezóne v drese Chanty-Mansijska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM