Stanislav Černák Samospráva

Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Čo všetko vlastnia Maňka, Ježík, Družbacký a ďalší?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2012. Iba niektorí poslanci v nich zverejnili svoje celkové príjmy, tak ako to urobili napríklad v Košickom či Nitrianskom samosprávnom kraji...

V našom prehľade začneme tým najhlavnejším, a síce predsedom BBSK Vladimírom Maňkom. Predsedovania v kraji je aj poslancom Európskeho parlamentu. Maňka je vlastníkom rodinného domu, zastavanej plochy, záhrady, rekreačnej chaty, pozemkov, dvoch osobných áut a zariadenia rodinného domu.

V samosprávnom kraji zastupuje okresy Zvolen, Detva a Krupina 10 poslancov

Známy lekár Jozef Ježík, je okrem poslanca BBSK aj poslancom NR SR a mesta Zvolen. V roku 2012 ďalej vykonával funkciu lekára hokejistov HKM Zvolen, bol lekárom Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku a lekárom v spoločnosti AB MED s.r.o.. Taktiež bol členom členom správnej rady v Nsp Vaše Zdravie n.o. a v Mestskom futbalovom klube a aj predsedom DR v spoločnosti Zvolenská ekologická a.s. V majetkovom priznaní, ktoré zverejnil za vlaňajší rok vlastnil byt a záhradu.

Súčasný zvolenský viceprimátor Juraj Družbacký je samozrejme aj poslancom BBSK. Okrem toho bol vlani členom dozornej rady v Banskobystrickom dopravnom podniku a Mincovňa Kremnica. Družbacký zverejnil aj svoje príjmy za rok 2012. Jeho príjem z výkonu funkcie verejného funkcionára bol 6 610 eur a z ostatných činností bol 40 692,53 eur. Okrem toho uviedol, že bol v roku 2012 vlastníkom rodinného domu.

Poslanec NR SR, BBSK Jozef Mikuš mal vlani 7,7 percentný podiel v krupinskej firme OP – TIM spol. s.r.o. Bol vlastníkom rodinného domu a záhrady vo Zvolene. Taktiež vlastnil podiely aj v orných pôdach, trávnatom poraste a ostatných plochách.

Lekár Milan Čarnoký je nielen poslancom BBSK, ale aj v tejto funkcii pôsobí aj vo Zvolene. Za vlaňajší rok zverejnil, že jeho príjem z výkonu funkcie verejného funkcionára bol 10 344,94 eur. Okrem toho bol Čarnoký vlastníkom 3 izbového bytu, garáže a osobného auta.

Súčasný primátor Detvy Ján Šufliarský vlastní prístavbu k rodinnému domu, pozemky a motorové vozidlo. Okrem toho, že je primátorom Detvy a poslancom BBSK, zastával v roku 2012 aj tieto funkcie: bol členom výboru pre otázky nezamestnanosti na Úrade práce, členom DR v PPS Poľana a.s., bol členom predstavenstva STVS a.s., členom DR Detva Assets, ďalej aj členom rady ZMOS a predsedom R-ZMO Okresov Zvolen. Šufliarský priznal, že vlani vlastnil okrem nehnuteľného majetku aj investičné podielové fondy, akcie a úvery.

Ďalší poslanec BBSK Miroslav Suja pracoval okrem poslancovania aj ako manažér v spoločnosti ROMI TRADE s.r.o. a bol vlani konateľom v ďalších 5 spoločnostiach. Jeho príjem z verejnej funkcie bol vlani 6 543,96 eur a z ostatných funkcií, ktoré zastáva bol 15 760,16 eur. Okrem toho vlastnil v Detve trvalé trávnaté porasty, zastavané plochy a nádvoria a rozostavaný rodinný dom.

Krupinský primátor Radoslav Vazan je taktiež aj poslancom BBSK, ďalej bol v roku 2012 členom dozornej rady v Nemocnica Zvolen a.s., predsedom VZ v Mestské Lesy s.r.o. Krupina, Mestský bytový podnik s.r.o. Krupina a Mestský podnik služieb s.r.o. Krupina. Jeho príjem z verejnej funkcie bol 6 632,62 eur a z ostatných činností 40 609,35 eur. Taktiež bol v roku 2012 vlastníkom troch ostatných plôch a dvoch orných plôch.

Roman Malatinec z Kriváňa je okrem poslanca BBSK aj poslancom obecného zastupiteľstva v Korytárkach. Vlani navyše bol predsedom OZ javorie a OZ Spolok fujarášov a aj riaditeľom RCR v Ústredí ľudovej umeleckej výroby v Bratislave. Ďalej uviedol, že bol vlastníkom rodinného domu a inej stavby. Taktiež vlastnil 3 zastavané plochy a nádvoria a trvalé trávne porasty.

Rudolf Gabryš je aj starostom obce Hontianske Moravce. V roku 2012 bol aj konateľom Združenie HONT s.r.o., členom dozornej rady v Banskobystrickej regionálnej správe ciest a podpredsedom bytového družstva v Hontianskych Moravciach. Gabryš mal v roku 2012 príjem z verejnej funkcie 22 427,30 eur a z ostatných činností zarobil 9 417,08 eur. Gabryš vlastnil v roku 2012 rodinný dom, záhradu a ornú pôdu. Taktiež bol polovičným vlastníkom záhrad, viníc, bytu a osobného auta Nissan.

Niekdajší starosta Sliača Stanislav Koreň je už v dôchodkovom veku a vlani zastával iba funkciu poslanca BBSK a v mestskom zastupiteľstve v Sliači. Jeho čistý príjem bol v roku 2012 6 115,92 eur. Koreň bol vlani vlastníkom rodinného domu, záhrady a peňažných vkladov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM