Martina Jančiarová Kultúra

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní vo Zvolene

Ani sme sa nenazdali a máj už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Vo Zvolene môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní vo Zvolene
Foto: Oliver Kuklovský

ROCKOTÉKA

29. apríla 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Patríte medzi poriadnych rockerov? V tom prípade určite nesmiete v piatok večer chýbať v nočnom bare hotela Poľana, pretože práve tu vypukne obrovská rocková party. Príde aj moderátor rádia Rocková republika, Rado Mešša, ktorý si pre vás pripravil množstvo súťaží.

NAŠTARTUJ SA NA VÍKEND

29. apríla od 21:00, Nočný klub U Alexa

Ak nie ste na rockovú hudbu, no radšej si zatancujete v nočnom klube, v tom prípade ste v piatok večer vítaní U Alexa. Tu sa budete môcť naštartovať na víkend a do tanca vám bude hrať DJ Jano Vajda.

BURZA STAROŽITNOSTÍ

30. apríla 2016 od 7:00, Dom kultúry ŽSR

Pre všetkých zberateľov sa bude v Dome kultúry konať burza starožitností. Nájdete tu zaujímavosti z celého sveta či mince. Budete si môcť vystaviť aj vlastný tovar, alebo si ho dať ohodnotiť znalcami.

DREVÁK RACE

30. apríla 2016 o 10:00, Zimný štadión

Máte radi adrenalínovú zábavu a nebojíte sa špiny? V tom prípade neváhajte a prihláste sa na Drevák Race. Tento pretek s množstvom prekážok, či už umelých alebo prírodných, sa pobeží po turistickom chodníku na Pustý hrad. Otestuje sa vaša vytrvalosť, odvaha či bystrosť. Určite nepremeškajte možnosť ukázať, čo sa vo vás skrýva!

MONUMENTS- PREMIÉRA DOKUMENTU

30. apríla 2016 o 18:00, Dom kultúry ŽSR

V sobotu bude v Dome kultúry premiéra cestopisno-skateboardového dokumentu. Témou je nevšedný pohľad na obrovské pamätníky balkánskych krajín. S nápadom objavovať monumentálne komunistické pamätníky prišiel Zvolenčan, fotograf Peter Mercell, ktorý si k sebe prizval aj ďalších troch skateboardistov. Celý tento dokument bol nahraný na telefón, čo mu dáva špeciálnu atmosféru.

EURÓPA F.R.E.S.H. CUP

30. apríl 2016 o 16:00, Európa SC

V sobotu poobede sa budú vo zvolenskej Európe SC konať majstrovstvá tanečno- športového klubu F. R. E. S. H. vo fitness detí. Tešiť sa môžete na množstvo tanečných a akrobatických vystúpení žiakov TŠ Zuzany Niščákovej a SZUŠ Heuréka.

OSLAVA 1. MÁJA

1. mája 2016 o 10:00, Námestie SNP

Síce nám Sviatok práce vyšiel na nedeľu, ale netreba hneď hádzať flintu do žita. Na námestí bude totiž na oslavu 1. mája pestrý program. Oslavy sa začnú otvorením o 10:00 a pokračovať budú rôznymi vystúpeniami či súťažami. Pozrieť si budete môcť aj prehliadku veteránov či zasúťažiť si v pití piva.

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ V DJGT

1. mája 2016 o 10:00, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

V prvomájovú nedeľu sa uskutoční už trinásty ročník dňa otvorených dverí zvolenského divadla. Na svoje si prídu malí aj veľkí, ktorí budú môcť nazrieť do zákulisia divadelného sveta. Bude možnosť pozrieť sa do kostýmového skladu, maskérne či hereckej šatne.

MODRÁ (VÝSTAVA)

Počas celého týždňa, Stará radnica

Od 4. apríla si v priestoroch Starej radnice môžete pozrieť výstavu pod názvom Modrá. Výstavu organizuje Súkromná stredná škola scénického výtvarníctva. Diela zobrazujú remeslá, ktorým sa žiačky na škole venujú.

DIVADELNÁ TVÁR ĽUDOVÍTA ŠTÚRA

Počas celého týždňa v čase konania divadelných predstavení, DJGT Zvolen

Ak ste ešte nenavštívili výstavu venovanú Ľudovítovi Štúrovi, tak neváhajte a určite tam zájdite. V budove zvolenského divadla sú vystavené panely, ktoré poukazujú na vzťah Ľudovíta Štúra k divadlu a vzťah divadla k nemu.

Foto: ilustračné

Čítajte tiež:

Fitness detí vo Zvolene. Príďte sa pozrieť na majstrov Európy či vicemajstra sveta

FOTO: Keď Zvolenčania spoja sily. Pri veľkom upratovaní pomáhali škôlkári aj rybári

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM