Marcel Mojžiš Hokej

Postup sa Zvolenu vzdiaľuje. Oceliari nás vyprášili!

Hokejisti úradujúceho majstra dokázali zvíťaziť i v druhom semifinále extraligovej play off, keď v košickej Steel aréne zdolali rytierov spod Pustého hradu presvedčivo 6:2. Košičania tak naplno využili výhodu domáceho prostredia a v sérii vyhrávajú u

Od úvodných minút bola aktivita na hokejkách domácich hráčov, no ich prvú šancu nedokázal pretaviť vo vedúci gól Dravecký, ktorému v poslednej chvíli nedovolil presne zakončiť jeden z obrancov hostí. V 4. minúte sa dostal do samostatného úniku Zálešák, Trenčan však bol v mikrosúboji s košickým kapitánom úspešnejší.

Oceliari pokračovali v útočnej aktivite, ich štvrtá formácia v 6. minúte zatvorila súpera vo vlastnej obrannej tretine, no Haščák, Spilár a ani Mlynarovič nedokázali z tlaku nič vyťažiť. Hostia sa dostali k slovu až v 9. minúte, po Zuzinovom zakončení úradoval Hylákov pravý betón. O dve minúty neskôr sa ocitol v ideálnej šanci Jenčík, puk z jeho hokejky skončil iba na konštrukcii Trenčanovej bránky.

[blockquote]Ďalšiu príležitosť si vypracovali opäť domáci hokejisti, k odrazenému puku od zadného mantinelu sa dostal v 15. minúte Haščák, s pohotovým zakončením si poradil reflexívnym zákrokom gólman hostí. Zvolenčania nebezpečne pohrozili tri minúty pred koncom prvej tretiny vďaka Lukášovi Juríkovi, stav sa nezmenil. Na opačnej strane ešte pohrozil Mlynarovič.[/bloc­kquote] Na začiatku druhého dejstva mal gól na hokejke domáci Pašek, ale ponúknutú šancu v početnej výhode o jedného hráča nevyužil, Trenčan si s jeho bekhendovým zakončením poradil. Ani Zvolen nevyužil ponúknutú presilovku a obidve mužstvá pokračovali pozornou hrou v defenzíve s prechodom do rýchlych protiútokov. V 27. minúte úradovala Trenčanova lapačka po zakončení Hvilu.

O dve minúty neskôr otvoril skóre duelu hosťujúci obranca Šiška, ktorý nahodeným pukom od modrej čiary prekvapil nielen seba, ale i divákov v Steel aréne – 0:1. Oceliari však odpovedali už o minútu neskôr a na 1:1 vyrovnal v presilovej hre Dravecký, ktorý prekvapil Trenčana strelou spoza obrancu. Obraz hry sa nezmenil ani po tomto momente, obidva tímy dobre kombinovali, napádali sa už pri rozohrávke a tlačili do zakončenia. V 37. minúte poslal po prvý raz do vedenia Košičanov Kristek, ktorý zužitkoval časovanú prihrávku Bartoša a bez problémov zakončil do odkrytej časti hosťujúcej bránky – 2:1.

[blockquote]Vstup do tretieho dejstva vyšiel domácim hokejistom, ktorí sa po Gronovom dravom prieniku ujali vedenia 3:1. Ten sa natlačil pred brankára hostí cez dvojicu brániacich hráčov a na dva razy presne zakončil. O dve minúty neskôr už svietil na ukazovateli skóre stav 4:1, keď sa pred Trenčanom presadil Zálešák a prakticky rozhodol o osude stretnutia.[/bloc­kquote] Po ňom sa presadil v 47. minúte Bartoš, ktorý v oslabení prekonal striedajúceho Škrečka v bránke hostí – 5:1. Ten lovil puk zo svojej bránky aj v 51. minúte po pohotovom zakončení Miklíka. „Rytieri“ ešte korigovali gólom v 53. minúte, keď sa po peknom úniku presadil Sikela.

zvolen24.sk/tasr Foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM