Stanislav Černák Krimi

Potápači prehľadávajú Môťovskú priehradu: Muž (45) si išiel zaplávať, odvtedy ho nikto nevidel

V Môťovskej priehrade je od soboty rušno. Muž (45) si mal ísť zaplávať do vody, no odvtedy ho nikto nevidel. V pohotovosti sú hasiči, policajti aj záchranársky pes.

Ilustračný obrázok k článku Potápači prehľadávajú Môťovskú priehradu: Muž (45) si išiel zaplávať, odvtedy ho nikto nevidel
Zdroj: Webnoviny.sk

Už dva dni pátrajú na Môťovskej priehrade vo Zvolene po 45-ročnom nezvestnom mužovi hasičskí potápači z Rimavskej Soboty. Pomáhajú im pri tom aj hasiči zo Zvolena. Potvrdil to službukonajúci dispečer z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene.

Muž (45) si mal ísť v sobotu večer zaplávať do priehrady. „Odvtedy ho nikto nevidel, iba jeho veci sa našli na brehu,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Už večer v sobotu večer prehľadali policajti okolie priehrady. V nedeľu ho hľadali aj pod hladinou. Potápačom komplikujú hľadanie nánosy bahna na dne priehrady a veľmi nízka viditeľnosť pod hladinou. Pri akcii pomáha záchranárom aj špeciálny policajný pes, ktorý vie vyhľadávať osoby pod hladinou.

„Momentálne vyšla opäť na Môťovskú priehradu jednotka s člnom a celý deň budú pátrať po nezvestnom mužovi, až pokým sa nenájde,“ prezradil pre Zvolen 24 službukonajúci dispečer z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene.

Zdroj: Zvolen 24/Webnoviny/tasr

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM