Marcel Mojžiš Hokej

Potupná prehra! Košice nám nadelili debakel

Hokejisti úradujúceho majstra HC Košice zvíťazili v treťom semifinálovom zápase play off nad HKM Zvolen 6:1 a v sérii vedú 3:0. Postup do finále môžu zverenci trénera Miroslava Ihnačáka spečatiť už v stredu:(

Hostia sa ujali vedenia už v deväťdesiatej sekunde, keď Zálešák zužitkoval Kolbovu prihrávku pred bránkou. V 11. minúte mal gól na hokejke Sikela, ale brankár hostí jeho strelu vyrazil. Miklík sa preštrikoval celým klziskom, ale už nemal sily na prudkú strelu.

Až v závere tretiny sa dostali k slovu aj domáci, ale strelu Slováka i Juríka Hylák zneškodnil. Potom sa pokúšali i P. Fekiač a Méry, keď ani Jurík zblízka nepremenil šancu a Čurillova strela skončila len na žŕdke.

V úvode druhej tretiny Novákov nahodený puk od modrej čiary poslal do siete Jenčík. O tridsaťdva sekúnd spoza brány nahodil puk Mlynarovič a brankár Trenčan si ho vrazil do siete. Domáci po tomto góle pridali na dôraze, ale hráči opäť nedokázali premieňať šance. Brabenec dobre prenikol pred bránku hostí, ale opäť nezakončil príležitosť gólom.

Zuzin sa prekorčuľoval medzi všetkých hráčov, ale jeho strelu brankár kryl. Na druhej strane Trenčan dobre vychytal Pašeka. V 32. minúte Slovákova strela z otočky skončila vo vinkli Hylákovej bránky. O päť minút našiel Spilar dobre postaveného Miklíka a ten poslal puk do otvoreného priestoru bránky 1:4.

V 42. minúte útok dvoch na jedného a Zálešák delovkou pridal piaty gól hostí. V 51. minúte veľkú šancu v dobrej pozícii spálil Urgas, keď netrafil ani odkrytú bránku. Tridsať sekúnd pred záverečnou sirénou upravil na konečných 1:6 Haščák. Hráči Košíc hrali to, čo potrebovali a zápas s ľahkosťou vyhrali.

zvolen24.sk/tasr foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM