Jakub Forgács Správy

Pozitívnych v Banskobystrickom kraji pribúda: Nárast zaznamenali v 3 okresoch

Na Slovensku odhalili PCR testy takmer 50 nových prípadov koronavírusu. Niekoľko z nich je aj z Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívnych v Banskobystrickom kraji pribúda: Nárast zaznamenali v 3 okresoch
Zdroj: TASR/František Iván

Na Slovensku za stredu pribudlo 49 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 14 pozitívne testovaní antigénnymi testami. Včera bolo ukončených 6 965 RT-PCR vyšetrení a 4 566 antigénnych testov. Vo štvrtok o tom na svojej webovej stránke informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 252 724 za predchádzajúci deň pribudlo 3 651 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 1 953 077 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 6 282 ľudí,“ uviedol rezort.

V 3 okresoch

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Košickom kraji (15), nasledujú Bratislavský kraj (8), Prešovský (6), Trnavský (5), Banskobystrický (4), Nitriansky (4), Žilinský (4) a Trenčiansky (3). „Je medzi nimi 26 mužov a 23 žien,“ upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe konkretizovalo, že nové prípady v kraji pribudli v okresoch Detva (2), Lučenec a Zvolen (po 1).

Nulu nových prípadov tak majú okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Krupina, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Ďalšie aktuálne správy

Pribudlo obetí

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 83 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 44 ľudí. „Na JIS sú štyria pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú tri osoby,“ doplnil rezort.

Ako dodalo MZ SR, počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 stúpol o dva nové prípady, celkovo ich je 12 536 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 457.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM