Eva Drugdová Kultúra

Poznačte si naj akcie týždňa. Kde všade vo Zvolene sa môžete zabaviť?

Nový týždeň je tu a s ním aj pestrá ponuka akcií. Vybrali sme desiatku podujatí ako ušitých pre Zvolenčanov. Stačí si vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Poznačte si naj akcie týždňa. Kde všade vo Zvolene sa môžete zabaviť?
15
Galéria
Foto: Marcel Páleš

Burza nepotrebných vecí

10. mája 2017 od 14.00 do 18.00, Okružná 131 pred poštou

Ak robíte jarné upratovanie a neviete, kam s nepotrebnosťami, je tu pre vás burza. Môžete sa zbaviť starých vecí, ale aj získať nové, ktoré vám môžu poslúžiť. Nájsť tu môžete oblečenie, hračky, knihy, obuv aj bicykle.

Absolventský gitarový koncert Pavla Orosza a Nicolasa Béreša

10. mája 2017 o 17.30, Zvolenský zámok

Žiaci štvrtého ročníka Konzervatória Pink Harmony Pavol Orosz a Nicolas Béreš sa vám na koncerte predstavia gitarovým vystúpením, na ktorom odznejú skladby J. S. Bacha, R. Dyensa, N. Koschkina, D. Reinhardta a iných.

Strelecký deň s Hunting landom

11. mája 2017 od 15.00 do 23.00, strelnica v Sielnici

Počas podujatia budete mať možnosť zastrieľať si zadarmo zo špičkových zbraní a ešte k tomu aj niečo vyhrať. Okrem občerstvenia sa totiž môžete tešiť na tombolu so skvelými cenami.

Galakoncert k 10. výročiu Škôl športu a umenia PinkHarmony

12. mája 2017 o 18.30, DJGT Zvolen

Na slávnostnom koncerte sa vám predstavia žiaci, absolventi a pedagógovia Škôl športu a umenia PinkHarmony. Medzi hosťami nebude chýbať ani Sisa Lelkes Sklovská, sólistka opery SND Terézia Babjaková – Kružliaková a klavírny virtuóz a pedagóg VŠMU Daniel Buranovský.

Na koho to slovo padne

12. mája 2017 o 19.00, Dom kultúry Podborová

Do Zvolena prichádza veľmi úspešná divadelná hra, v ktorej sa vám predstavia obľúbení slovenskí herci ako Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky. Ide o groteskný príbeh piatich indivíduí zavretých v jednej miestnosti spolu s jedným revolverom. Ten kto ho vlastní, má moc. A aké sú ich predstavy o moci sa môžete dozvedieť priamo na predstavení.

Noc strachu a smiechu

12. a 13. máj o 19.00, 21.00, 23.00, Zvolenský zámok

Vo Zvolenskom zámku sa počas Noci strachu a smiechu bude hľadať nový vládca, čo prinesie mnohé bizarné príbehy. Predstaví sa vám Divadlo na vysokej nohe, divadelno-historické a hudobné združenie Tormen a šermiari z juhovýchodnej bašty Ricasso.

Spoznajme sa na bicykli

13. mája 2017 o 9.30, záhrada hostinca Benko Kováčová

V sobotu sa uskutoční spoločný cyklovýlet pre obyvateľov okolitých obcí, ktorý bude spojený aj s krátkym programom v každej obci, ako napríklad prehliadka dreveného kostolíka v Hronseku. Pre deti sú pripravené hry a súťaže a na záver guláš pre účastníkov.

Zvolenský natur trh

13. mája 2017 o 10.00, Tehelná 4, Zvolen

Na trhu budete môcť nájsť ručne vyrábané vecičky, ale aj zdravé a chutné maškrty z domácej kuchyne. Deti sa môžu tešiť na tvorivé dielne a maľovanie na tvár.

Míľa pre mamu

13. mája 2017 o 14.00, ihrisko ZŠ A. Sládkoviča Sliač

Oslava Dňa matiek prebehne na Sliači vo veľkom. Nebude chýbať vystúpenie detí z materských a základných škôl, prechádzka po trase jednej míle, jazda na koni, súťaže pre deti, lukostreľba a na záver megabublinová šou.

Aj muži majú svoje dni

14. mája 2017 o 20.00, Hotel Kaskády Sliač

Divadelné predstavenie ponúka vtipný pohľad do sveta mužov, ktorí sa ukrývajú pred svojimi ženami. Tie trávia svoj voľný čas v nákupných centrách a muži sa zamýšľajú, či je možné žiť vo svete žien. Odpoveď na danú otázku a množstvo zápletiek či zvratov vás na záver týždňa rozhodne pobavia.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM