Jakub Forgács Správy

Poznáme AKTUÁLNY rebríček základných škôl. Ktoré zvolenské sa dostali najvyššie?

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil aktualizované rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme AKTUÁLNY rebríček základných škôl. Ktoré zvolenské sa dostali najvyššie?
Zdroj: TASR

Najnovšie rebríčky základných škôl na Slovensku podľa inštitútu INEKO ukázali aj to, ako sú na tom tie naše. Pozrite si umiestnenie zvolenských základiek.

Zvolenská škola v TOP 10

Po aktualizácii rebríčkov obhájila medzi ZŠ na celoslovenskej úrovni vedúcu pozíciu Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. Nasleduje Základná škola T. J. Moussona 4, Michalovce a na tretej pozícii eviduje INEKO dvojicu škôl so zhodným hodnotením – ZŠ na ul. Slov. partizánov v Považskej Bystrici a ZŠ Kollárova 2, Svätý Jur.

V rámci Banskobystrického kraja skončila na prvom mieste ZŠ SSV Skuteckého 8 v Banskej Bystrici, ktorá bola tiež piatou v celoslovenskom rebríčku. Druhé miesto za kraj patrí ZŠ Petra Jilemnického 2 vo Zvolene, ktorá sa tiež vmestila do celoslovenskej desiatky. Treťou je ZŠ Ďumbierska 17 v Banskej Bystrici.

Z rebríčka základiek v Banskobystrickom kraji má Zvolen zástupcov aj na ďalších priečkach v TOP 30. Základná škola Hrnčiarska 1 skončila piata, Základná škola M. Rázusa osemnásta a Základná škola Námestie mládeže obsadila 22. priečku.

Upozornenie: Rebríčky škôl komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Výsledky vstupujúce do rebríčkov nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom. Rebríčky tak nemusia plne vypovedať o kvalite školy, môžu však byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy a najmä by mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM