Marcel Mojžiš Rôzne

Predčasný koniec Horehron airsoft day: Akciu ukončila silná búrka s krupobitím!

Búrka s krúpami dnes predčasne ukončila súťaž Horehron airsoft day. Nadšenci vojenských stratégií a streľby z guľôčkových zbraní sa akciou snažili vylákať mladých ľudí do prírody.

Ilustračný obrázok k článku Predčasný koniec Horehron airsoft day: Akciu ukončila silná búrka s krupobitím!
Zdroj: TASR

Ako povedal spoluorganizátor akcie Matej Kokavec z FunZone Veža, 26 ľudí sa dopoludnia najskôr potilo v uniformách, pred popoludňajším ľadovcom ich však ochránili prilby a veľký vojenský stan.

Strelci si vybrali za miesto bojov severné svahy Muránskej planiny. Rozdelili sa na dva tímy, ktoré bojovali medzi sebou. Súťaž spojená so streľbou z guľôčkových zbraní je pritom založená na čestnosti hráčov. Zásah je ťažké dokázať a každý hráč ho musí sám priznať.

„Chceli sme mládeži ukázať aj krajšiu stránku streleckého športu. Streľbu dnes mladí poznajú len z počítačových hier, kde je od reality veľmi vzdialená. Takto sa im snažíme ukázať, že aj streľba má svoju krásu, keď sa hrá s rozumom,“ povedal Kokavec.

Strelecké hry v prírode majú svoj reálny scenár. Organizátori sa často nechávajú inšpirovať reálnymi vojnovými udalosťami. „Dnes sme si námet vymysleli. V našom prípade vznikol vojnový konflikt akože po rozpade Európskej únie. Hráči najskôr nadávali, že im je veľmi horúco a musia sa potiť v uniformách, keďže dbáme aj na bezpečnosť. Popoludní však prišla silná búrka. Pred ľadovcom nás ochránila búrka a vojenský stan, ale potom sme to radšej zabalili,“ dodal Kokavec.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM