Stanislav Černák Šport

Predviedli svoje umenie: Vo Zvolene sa stretli krasokorčuliarske talenty z celého Slovenska

Krasokorčuliarske súboje neprebiehajú len v korčuliarskom paláci Ľadovec v Soči, ale aj pod Pustým hradom na tunajšom zimáku. Cez víkend sa uskutočnil 30. ročník Veľkej ceny Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Predviedli svoje umenie: Vo Zvolene sa stretli krasokorčuliarske talenty z celého Slovenska
Foto: Rastislav Búgel

Zvolenský zimný štadión bol počas uplynulého víkendu hostiteľom jubilejného 30. ročníka Veľkej ceny Zvolena v krasokorčuľo­vaní. Na podujatí sa predstavilo 143 krasokorču­liarov z 25 slovenských klubov. Veľká cena Zvolena bola zároveň aj 13. kolom pretekov Slovenského pohára v krasokorčuľovaní. Podujatie organizoval Krasokorčuliarsky klub Zvolen a konal sa pod záštitou primátora mesta Miroslava Kuseina.

Deväť kategórií

Vo Zvolene sa súťažilo v 9. krasokor­čuliarskych kategóriách súťažilo 7 junioriek, 13 starších a 15 mladších žiačok, 90 nádejí – 10-ročných (N10) – 20, 9-ročných (N9) –29, 8-ročných (N8) – 20 a 7-ročných (N7) – 21. V dvoch zaujímavých chlapčenských kategóriách pretekalo 10 starších a 8 mladších nádejí. Usporiadatelia poskytli priestor na prezentáciu aj súťažiacim mimo Slovenského pohára, teda aj 12 začiatočníkom, 17 hviezdičkám a 10 interpretačným korčuliarom (IK).

Zvolenskí krasokorčuliari

Nádeje mali na ľadovej ploche aj dva zvolenské kluby. Usporiadateľský KK Zvolen (4 pretekári) a Športový krasokorčuliarsky klub (9 pretekárov). Z klubu KK obsadil Patrik Sláva v kategórii staršie nádeje chlapci 7. miesto, pričom rovnakú priečku obsadila aj juniorka Diana Kmeťková. Mladšia žiačka Eva Janiczeková a Dominika Hatadamová, štartujúca v N10, skončili zhodne na 14. miestach.

Nádeje ŠKK štartovali v 4 kategóriách. V N7 sa umiestnili Alexandra Prímusová na 21., Andrea Gaálová na 20. a Dominika Nociarová na 19. mieste. V N8 sa Laura Debnárová umiestnila na 13. a Karin Ištokovičová na 18. mieste. V N9, v konkurencii 29 krasokorču­liarok, obsadila Emília Buchová 13. a Dorota Marková 21. miesto. V N10 sa Dominika Chovancová umiestnila na 20. Mieste. Najväčšiu radosť mali v klube z piateho miesta Barbory Čunderlíkovej v kategórii N10.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM