Alžbeta Paulíková Kultúra Kultúra

PREHĽAD podujatí na celý týždeň: Desať zaujímavých akcií, ktoré by vo Zvolene nemali ujsť vašej pozornosti

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A vo Zvolene tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD podujatí na celý týždeň: Desať zaujímavých akcií, ktoré by vo Zvolene nemali ujsť vašej pozornosti
Zdroj: TASR

Film

16. novembra 18:30 hod., Kafé Džezva

Obľúbená zvolenská kaviareň opäť pozýva všetkých nadšencov kinematografie na premietanie zaujímavého filmu. Tento raz ide o kreatívne dokumentárne filmy z projektu KineDok.

Noc divadiel

21.11. o 21:00 hod., Divadlo Jozefa Gregora Tajovského Zvolen

Talk show o tom, ako (ne)zapadnúť divadelným prachom. Pestrá scénická debata s tými, ktorí sa upísali umeniu – od stanovenia diagnózy cez prognózu liečby, zmiernenie príznakov, rady pre domáce ošetrenie a praktické ukážky. Počas Noci divadiel sa dozviete mnoho o divadelnej rodine a histórii divadla. Za vstupné 3 eurá si okrem toho môžete o 24-tej hodine vychutnať Polnočné do/debatenie pri sviečkach.

Víkend atraktívneho divadla

18.-22. 11. Dom Kultúry ŽSR Zvolen

27. ročník Víkendu atraktívneho divadla sa bude venovať aj zakázanému festivalu Dni tanca. Ďalšie dni VADu prinesú okrem iného aj tradičné divadelné súbory GUnaGU, SkRAT a STOKA a po prvý raz sa na festivale predstaví špičkový pražský divadelný súbor Skutr. VAD má tohto roku aj bohatú ponuku čítačiek a diskusií. Predstavia sa spisovatelia Ivana Gibbová, Michal Hvorecký a Samo Marec.

Veselá Trojka Pavla Kršky

18.11. DK Podborová Zvolen

Populárna česká muzika v šlágrovom rytme hrá pre všetkých, ktorí si radi vypočujú ľudovú pesničku. Hlavnou náplňou Veselej trojky je skladanie vlastných piesní s dôrazom na pekný text. Výbornú atmosféru predstavenia dopĺňa zabávač Števo Hruštinec.

BEZ LADU A SKLADU a PARA

19.11. Dom Kultúry ŽSR Zvolen

V novembri vyrážajú na svoje prvé spoločné turné legendy slovenskej hudobnej scény, skupiny BEZ LADU A SKLADU a PARA. Obe skupiny sa pohybujú na našej hudobnej scéne už úctyhodne dlhú dobu. PARA si tento rok pripomína svoje 20-te narodeniny a BEZ LADU A SKLADU slávia okrúhlu 30-tku. Rozhodli sa zaspomínať a osláviť svoje výročia spolu so svojimi fanúšikmi sériou spoločných koncertov.

Prednáška o Pustom hrade

18. novembra 16:00 hod., Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Chcete vedieť ako pokračuje výskum na Pustom hrade? Knižnica pozýva na prednášku o jeho najnovších výsledkoch. S kolegami predstavia výsledky archeologického výskumu a pamiatkovej obnovy na Pustom hrade – Dolný hrad, cisterna na Hornom hrade, Hrad Petuša v katastri Ostrej Lúky.

Kvízo

18. novembra 18:30 hod., Kafé Džezva

Priaznivci vedomostných súťaží si opäť môžu prísť na svoje. Kaviareň Džezva organizuje ďalší vedomostný večer, počas ktorého môžete ukázať, čo všetko viete a zároveň zažiť kopec zábavy.

Zvolen v grafike

3. novembra – 31. decembra, Mestský úrad Zvolen

Podpolianske osvetové stredisko a Mesto Zvolen vás pozývajú na výstavu grafických prác Jozefa Weisa. Výstavu Zvolen v grafike nájdete vo vestibule budovy Mestského Úrad do 31.12.2015.

Historická výstava

Od 23. októbra do 30. novembra Lesnícke a drevárske múzeum Zvolen

Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene ponúka zaujímavú výstavu fotografií z 2. Svetovej vojny. Venovaná je spoločnému boju proti nacizmu. Organizátorom je Veľvyslanectvo Ruskej federácie a Ministerstvo kultúry SR. Výstava potrvá až do 30.11.

Sakrálna výtvarná tvorba

5. novembra – 31. decembra, Zvolen – POS

Ak vás zaujíma tvorba našich výtvarníkov zo Zvolena a okolia, prídete si na svoje práve v Podpolianskom osvetovom stredisku. V rámci XIV. Gorazdových dní chrámovej piesne a sakrálnej výtvarnej tvorby sa tu koná výstava diel výtvarníkov z okolia Zvolena.

Môže vás zaujímať:

Zvolenčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM