Martina Jančiarová Kultúra

PREHĽAD podujatí na nový týždeň. Lákadiel vo Zvolene je mnoho, stačí si len vybrať

Už viete ako zrelaxujete počas nasledujúceho týždňa? Inšpirujte sa zaujímavou ponukou podujatí vo Zvolene. Prinášame rovnú desiatku akcií, z ktorých si môžete vybrať!

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD podujatí na nový týždeň. Lákadiel vo Zvolene je mnoho, stačí si len vybrať
Foto: Kristína Debnárová

VÝSTAVA MALIEB MIROSLAVA BÁRDIHO

16. mája 2016, Stará radnica Zaujímate sa o umenie a máte radi balady? V tom prípade je pre vás ako stvorená výstava Miroslava Bárdiho, ktorú možno navštíviť v mesiaci máj. Autor obrazov tvoril vo veľkej miere na tému balád, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. Ak ste tak ešte neurobili, výstava je pre vás otvorená v Starej radnici.

EJ MÁJE MÁJE, ZELENIE MÁJE…

17. mája 2016 o 18:00, Dom Kultúry ŽSR

V utorok sa v Dome kultúry ŽSR uskutoční podujatie pod názvom Ej máje máje, zelenie máje. Predstavia sa vám folklórne súbory a po bohatom programe sa bude pokračovať pred Domom kultúry rúcaním Máju. Nenechajte si ujsť túto ľudovú tradíciu.

SLIEPKA

18. mája 2016 o 18:30, DJGT

Divadelná komédia Sliepka je dielom ruského autora Nikolaja Koljada, ktorá sa odohráva vo vidieckom divadle. Strieda sa v nej lesk i bieda, či láska a nenávisť. No aj v komédií, akou je táto, sa naskytne dilema v podobe otázky: do akej miery sme odhodlaní vykročiť za šťastím?

NA BICYKLI S ARCHITEKTOM

19. mája 2016 o 16:00, Podborová, Zvolen Západ

Vo štvrtok odštartuje séria cyklojázd mestom s architektom Petrom Kaššom. Každý tretí štvrtok v mesiaci budete mať možnosť bicyklovať s odborníkom a dozvedieť sa viac napríklad o cyklistických chodníkoch v meste. Počas týchto jázd budete môcť na vlastnej koži vyskúšať čo v meste funguje a čo treba ešte vylepšiť.

BEH NOČNÝM ZVOLENOM

19. mája 2016 o 18:30, Námestie SNP Tak, ako každý štvrtok, aj tento si budete môcť zabehnúť pár príjemných kilometrov po Zvolene. Vítaní sú všetci bežci aj nebežci, bez ohľadu na vek či kondíciu. Jedinou podmienkou je radosť z behu. Nemusíte sa báť, že by ste nestíhali, skupina na seba vždy čaká.

MANDARÍNKOVÁ IZBA – DERNIÉRA

20. mája 2016 o 18:30, DJGT

Už tento piatok si budete môcť poslednýkrát pozrieť obľúbenú komédiu Mandarínková izba. Divadelná hra sa odohráva v luxusnej izbe parížskeho hotela a ponúka viacero zábavných príbehov ľudí vo vtipných jednoaktovkách.

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ

21. mája 2016, Zvolenský zámok, Lesnícke a drevárske múzeum

V sobotu sa chystá veľkolepé celoeurópske podujatie Noc múzeí a galérií, ktorého cieľom je prezentovať kultúrne dedičstvo. Ani u nás táto akcia nebude chýbať a program bude na Zvolenskom zámku a v Lesníckom a drevárskom múzeu. Ako bonus bude premávať historický vláčik na trase Zvolen – Banská Bystrica, v ktorom ako cestovný lístok bude slúžiť opečiatkovaná vstupenka.

SLOBODNÁ EURÓPA TOUR 2016

21. mája 2016 o 20:00, Dom Kultúry ŽSR

Slovenská rocková kapela v rámci svojho celoročného turné, ktoré je venované zosnulému bubeníkovi, Ďurovi Černému, zavíta aj do nášho mesta. Už v sobotu si budete môcť zaskákať na legendárne hity tejto skupiny v Dome Kultúry.

DIRTY BEATS PARTY

21. mája 2016 o 23:00, Ministry of fun Zvolen

Aj miestny klub Ministry of Fun pripravuje v sobotu poriadnu party. Do rytmu na parkete vám budú hrať DJ DAVE a DJ eMTy. Príďte si užiť sobotňajšiu noc a vytancujte sa do sýtosti!

DOBROČINNÝ ŠATNÍK

22. mája 2016 od 9:00, Spoločenské centrum Zvolen

Akcia pre dobrú vec! Ak máte doma nepotrebné šatstvo a chceli by ste ho niekomu darovať, máte možnosť už v nedeľu. Takisto, ak máte záujem o nejaké oblečenie, môžete si prísť vybrať do Spoločenského centra.

Čítajte tiež:

Pomenovanie Hrona zahalené rúškom tajomstva. Čo má spoločné so smrekmi či germánskymi kmeňmi?

FOTO: Babská jazda pri Zvolene na silných strojoch. Z motorkárok bol unesený aj Jožo Pročko

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM