Stanislav Černák Hokej

PREHĽAD prípravných zápasov HKM: Zvolenčania si zmerajú sily aj s českým majstrom

Hokejisti extraligového HKM Zvolen si v rámci prípravy na novú sezónu 2014/2015 zmerajú sily so slovenským i českým majstrom. Informovala oficiálna stránka klubu.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD prípravných zápasov HKM: Zvolenčania si zmerajú sily aj s českým majstrom
Zdroj: TASR

Zverenci Josefa Tureka sa až do konca júna pripravujú na suchu, pričom zápasové previerky odštartujú 8. augusta doma proti úradujúcemu majstrovi z Košíc. Oproti vlaňajšku sa počet prípravných duelov znížil, súperi sú však rôznorodejší a nechýba im ani kvalita. Okrem východniarov sa stretnú aj s českým šampiónom PSG Zlín a na 16. ročníku tradičného turnaja Memoriál Pavla Zábojníka (14. – 16. augusta) sa pod Pustým hradom predstaví šesť tímov z piatich krajín a piatich hokejových súťaží – EBEL a MOL ligy, najvyššej poľskej ligy, 1. českej ligy a slovenskej extraligy.

Kvalitní súperi

„Rakúsku ebelku bude zastupovať maďarský tím SAPA Fehérvár AV19, ktorý v minulej sezóne tejto súťaže skončil vo štvrťfinále. Mužstvo, zložené prevažne z maďarských reprezentantov a Kanaďanov, vyradil neskorší víťaz, taliansky HC Bolzano. MOL ligu bude na Zábojníkovom memoriáli reprezentovať finalista sezóny 2013/2014, rumunský ASC Corona 2010 Brašov. V tíme Vlkov, ktorí sa vo finále museli skloniť pred Novými Zámkami, chytá Zvolenčan Patrik Polc. Ďalším finalistom uplynulej sezóny bude účastník poľskej najvyššej súťaže GKS Tychy s kormidelníkom Jiřím Šejbom a česká hokejová škola bude zastúpená Chomutovom. Šestnásty ročník MPZ prinesie opäť aj tradičné derby, keď slovenskú extraligu budú na turnaji zastupovať HC 05 Banská Bystrica a HKM Zvolen. Obhajcami prvenstva spred roka sú domáci hokejisti,“ informuje oficiálna stránka HKM.

Posledný duel pred štartom novej sezóny extraligy je zatiaľ otázny. Zvolenčania by ho mali odohrať 2. septembra, súpera však ešte hľadajú.

Prípravné zápasy HKM Zvolen pred sezónou 2014/2015:

8. augusta: Zvolen – Košice

14. augusta: Zvolen – Chomutov (Memoriál Pavla Zábojníka – MPZ)

15. augusta: Zvolen – B. Bystrica (MPZ)

16. augusta: Zvolen – Fehérvár (MPZ)

26. augusta: Zlín – Zvolen

28. augusta: Trenčín – Zvolen (hrať sa bude v moravskom Brumove – Býlnici)

2. septembra: Zvolen – súper je zatiaľ otázny

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM