Stanislav Černák Správy

Prekvapujúca správa: Náčelník zvolenskej mestskej polície sa vzdal svojej funkcie

V poradí už tretie rokovanie mestského zastupiteľstva v roku 2015 prinieslo viacero zaujímavých bodov. Medzi určite patrí nečakaná správa. Náčelník mestskej polície vo Zvolene Jozef Szekan sa vzdal funkcie.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapujúca správa: Náčelník zvolenskej mestskej polície sa vzdal svojej funkcie
Zdroj: Dnes24.sk

Informáciu o vzdaní sa funkcie náčelníka zvolenskej mestskej polície Jozefa Szekana zaradila do rokovania primátorka Lenka Balkovičová na poslednú chvíľu. Primátorka dostala list, kde sa vzdáva doterajší náčelník svojej funkcie ku 30.marcu 2015.

„Pondelkom končí vo funkcii náčelníka mestskej polície Jozef Szekan. Zastupovaním náčelníka mestskej polície navrhujem od 1. apríla 2015 Jána Kentoša až do vymenovania nového náčelníka, ktorý vzíde z výberového konania, ktoré bude v najbližšej dobe vyhlásené,“ povedala primátorka.

Mestskí poslanci schválili Szekanovu abdikáciu, ako i poverenie Jána Kentoša ako dočasného náčelníka. Tento krok doterajšieho náčelníka bol pre viacerých prekvapením, nielen nás, ale aj poslanca a bývalého šéfa zvolenských mestských policajtov Juraja Družbackého zaujímalo, prečo sa Jozef Szekan vzdal funkcie, čo ho k tomu viedlo.

„Dôvody, čo ho k tomuto kroku viedlo v liste neuviedol. Požiadal v ňom len o uvoľnenie z funkcie,“ vysvetlila Balkovičová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM