Jozef Sliacky Kultúra

Premiéra Snehulienky aj s autogramiádou

Snehulienka je prvou premiérou DJGT v aktuálnej divadelnej sezóne.

Aj autogramiáda hercov bude súčasťou dnešnej premiéry rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov v Divadle J.G. Tajovského (DJGT) vo Zvolene. Azda najznámejšiu rozprávku sveta pripravila dramaturgia divadla podľa predlohy českého autora Dalibora C. Faltisa z 50. rokov uplynulého storočia. Hra je zároveň prvou premiérou DJGT v aktuálnej divadelnej sezóne.
„Našou ambíciou bolo posunúť určitú negatívnosť príbehu, ktorá vychádza z predlohy do humornej roviny a zároveň zachovať charaktery postáv,“ uviedol pre TASR k hre jej režisér Branislav Matuščin. Snehulienka je pre neho už štvrtou réžiou v DJGT. Aj predtým sa podieľal na inscenáciách pre deti.
Predstavenie vznikalo formou kolektívnej komunikácie. Hlavnými predstaviteľmi sú mladí herci divadla a poslucháči Akadémie umení v Banskej Bystrici. Tou je aj Dominika Misárová, ktorá stvárňuje postavu Snehulienky. „S rozprávkou som sa stretla už na konzervatóriu v Košiciach. Tam som ale nehrala Snehulienku, ale zlú macochu,“ uviedla pre TASR.
Rozprávku pripravil kolektív zložený z dramaturgičky Uršuli Ferenčukovej, scénografa Jána Novosedliaka, autorky kostýmov Evy Klienovej. Hudbu zložil Peter Vaňouček a texty piesní sú od Pavla Klimašovského.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM