Monika Földešiová Krimi

Prepad na benzínke: Muž (33) riskol roky v base pre cigarety a 20 eur

33-ročný muž lúpežne prepadol čerpaciu stanicu v Detve. Najprv sa zamestnancom vyhrážal, niekoľko minút na to ich už ohrozoval drevenou latou a žiadal 20 eur a kartón cigariet.

Ilustračný obrázok k článku Prepad na benzínke: Muž (33) riskol roky v base pre cigarety a 20 eur

Vo večerných hodinách na benzínke na Hlavnej ceste v Detve boli v tom čase 2 zamestnanci. Po 21. hodine do nej vošiel muž a žiadal peniaze. Keď mu ich odmietli dať, obvinený zareagoval slovami, že „o 10 minút príde modré lučenecké auto a budú tam mať prepad“. Páchateľ následne na to odišiel.

Neskôr sa však na čerpaciu stanicu vrátil, v ruke držal drevenú latu a vykríkol: „Toto je prepad, dajte mi kartón cigariet a aspoň 20 eur!.“ Po tom, čo to zamestnanci odmietli, urobiť, začal sa obvinený latou zaháňať. Zamestnanci mu však spoločne latu z rúk vytrhli a privolali políciu.

„Vyslaná policajná hliadka z Detvy na mieste páchateľa zadržala. Nikoho nezranil a nespôsobil žiadnu škodu. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ PZ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh najeho vzatie do väzby. Za tento skutok môže byť potrestaný odňatím slobody na 7 až 12 rokov,“ informovala portál Zvolen 24 krajská policajný hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM